Tramiten la supressió del Consell Comarcal del Barcelonès

    JxSí i PSC proposen que les competències es reparteixin entre administracions, mentre que C's aposta perquè passin a l'AMB

    El ple ha fet aquest dimecres el debat a la totalitat de les dues proposicions de llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès, presentades per JxSí i C’s, i la de l’ordenació del mapa comarcal de Catalunya i traspàs de competències de l’ens supramunicipal, impulsada pel PSC. Cap grup ha presentat esmenes a la totalitat i, per tant, les tres proposicions de llei continuen el seu tràmit a la cambra. Els tres textos plantegen la desaparició d’aquest ens però proposen un repartiment diferenciat de les seves competències. Així, JxSí i PSC preveuen que aquestes i els serveis que actualment té el Consell es distribueixin entre els ajuntaments de la comarca, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona, altres consells comarcals o la Generalitat. En canvi, la proposta de C’s passa per atribuir totes les competències directament a l’AMB i que els empleats públics que s’hi traspassin s’integrin com a personal propi.
    El Consell Comarcal del Barcelonès es va constituir el 1988 i agrupa els municipis de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenets. Els cinc municipis estan ara també dins l’AMB. El ple del Consell Comarcal del Barcelonès va aprovar el passat mes de març una moció que instava la Generalitat i el Parlament a iniciar el procediment de supressió de la pròpia institució.

    Segons la proposta de JxSí i PSC hauria de ser el propi Govern qui, en el termini màxim d’un any segons els socialistes i de mig any segons la coalició independentista, fes la proposta de repartiment de competències entre les altres administracions.