Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Tram final de les obres de la plaça U d’octubre de Molins de Rei

Avatar photo

Les obres de la plaça U d’octubre de 2017, que convertiran l’espai en un bosc urbà, estan previstes que finalitzin a finals d’abril

L’Ajuntament de Molins de Rei ha realitzat, aquest dimecres 15 de febrer, una visita a les obres de la plaça de l’U d’Octubre de 2017. A la visita hi han assistit l’alcalde, Xavi Paz; el primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Llicències, Ramon Sánchez; l’arquitecta i paisatgista i redactora del projecte, Pepa Morán; i membres de l’empresa constructora.

Tal com es va explicar a l’inici de les obres, l’agost del 2022, el projecte té per objecte crear un bosc urbà incrementant la cobertura vegetal de l’àrea i renaturalitzant la plaça per solucionar l’actual situació d’illa de calor i la deficiència d’ombra. “Es convertirà en un espai de trobada i d’acollida d’activitats a l’aire lliure, i esdevindrà una nova centralitat a Molins de Rei”, ha assegurat l’alcalde, Xavi Paz, que també ha afegit que “a partir d’aquesta renaturalització es convertirà en un refugi climàtic amb noves zones d’ombra pel gaudi dels veïns i veïnes”.

Cal destacar que un dels objectius és aconseguir un bosc urbà sostenible. La redactora del projecte, Pepa Morán, ha explicat que “es farà una gestió de l’aigua sostenible a través de drenatges: l’aigua de la pluja en lloc d’anar a la xarxa de clavegueram, es destinarà a uns dipòsits que tenen una capacitat 150 m2 i posteriorment passaran per 4 pous d’infiltració per la recàrrega de l’aqüífer”.

Fins aquests moments s’ha dut a terme el moviment de terres, la xarxa de drenatge, amb les basses d’acumulació i els pous d’infiltració al terreny –que permetran reciclar l’aigua de la pluja-, s’han replantejat totes les àrees i s’ha iniciat la pavimentació. La setmana vinent es començarà a plantar la vegetació; es realitzarà una plantació de clima mediterrani amb gairebé un centenar d’exemplars combinada amb arbres joves i arbres madurs i més de mil unitats de vegetació arbustiva amb la intenció d’aconseguir zones d’ombra el més ràpid possible.

En la seva intervenció, el regidor d’obres i llicències, Ramon Sánchez, ha explicat que“es tracta d’unes obres complexes i preferim fer-ho de mica en mica i assegurar-nos uns bons resultats, amb l’objectiu plantejat: aconseguir una plaça sostenible. Les obres finalitzaran dins del termini establert, a l’abril, i podrem gaudir de la plaça a la primavera”. Recordar que el pressupost d’aquestes obres és de 880.115,06 euros (IVA inclòs).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight + 2 =

Notícia anterior

Cap de setmana musical a Vila-seca amb doble concert a l’Auditori

Notícia següent

Alcarràs renova els elements de joc de tres parcs infantils de la localitat

Notícies relacionades