Torre Barrina acull les jornades #L’Hospitalet 6.0, preludi del Mobile World Congress 2021

Les quatre sessions del programa, que organitzen l’Ajuntament de L’H i GSMA, estan protagonitzades per dones

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Torre Barrina

Del 15 al 22 de juny, l’Ajuntament de L’Hospitalet i GSMA organitzen el programa #L’Hospitalet 6.0, amb motiu de la celebració del MWC2021. Es tracta d’un seguit de conferències i taules rodones que volen explorar i analitzar, de la mà de 14 dones, com influiran les tecnologies emergents en aspectes cabdals de la societat. Totes les sessions seran emeses des de Torre Barrina en format virtual.

En aquesta setena edició, les jornades L’impacte connectat: una transformació tecnològica a escala humana que s’inscriuen en el full de ruta de L’Hospitalet 6.0, la nova estratègia de digitalització i connectivitat de tot el municipi que està posant en marxa l’Ajuntament de L’Hospitalet, motiu pel qual s’ha canviat el nom de les jornades.

El tret de sortida tindrà lloc demà, dimarts 15 de juny, a les dotze del migdia, amb la sessió L’emergència social digital, que anirà precedida per una benvinguda a càrrec de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i de Head of Events, Europe de GSMA, Laia Ripoll. Presentarà l’acte Antònia Folguera, de Sónar+D i AI & Music Festival. A continuació tindrà lloc la conferència inaugural.

Es pot seguir la inauguració i les diferents sessions en format streaming pel canal de Youtube i la pàgina web de Torre Barrina.  

1a sessió: L’emergència social digital 

Dimarts, 15 de juny, a les 12 hores

Aquesta primera sessió centra la mirada en l’accés social a la tecnologia i les habilitats digitals com a factor d’inclusió, i respon al repte que provoca una transformació accelerada cap al món digital, ja que la pandèmia ha agreujat la desigualtat socioeconòmica i de gènere.

La sessió anirà a càrrec de Mara Balestrini, consultora externa al Laboratorio de Innovaciones del Banco Interamericano de Desarrollo (IDB Lab), i Cristina Colom, directora de Digital Future Society, i la moderarà Karma Peiró, periodista especialitzada en tecnologia.

2a sessió: Ciutats connectades, sostenibles i resilients 

Dimecres, 16 de juny, 12 hores

Amb la ciutat com a eix central, la sessió se centra en com les tecnologies poden transformar en positiu el present i el futur del desenvolupament urbà amb les persones al centre. A càrrec d’Areti Markopoulou, directora acadèmica de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), i Rosa Suriñach, d’UN Habitat Outreach. Pilar Conesa, comissaria de l’Smart City Expo World Congress, moderarà la sessió.  

3a sessió: Una administració púbica centrada en les persones 

Dijous, 17 de juny, a les 12 hores

La sessió gira al voltant de la governança i la representativitat ciutadana com a elements clau per a un món inclusiu i on administracions i ciutadans sumin. A càrrec de M. Carmen Garcia Calvillo, cap del Gabinet de l’Alcaldia i Open Data de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i Andrea G. Rodríguez, investigadora i coordinadora de projectes del programa Ciutats globals del CIDOB. Modera,  Lourdes Muñoz, fundadora de Barcelona Open Data.

4a sessió: Habilitats clau per les ocupacions de futur 

Dimarts, 22 de juny, a les 12 hores

Potenciar el talent digital i el reskilling per fer front a les noves exigències professionals d’un mercat laboral dinàmic i canviant és el focus de la sessió de cloenda, amb Rosa Delia Garcia, responsable de Desenvolupament Tecnològic de Sadako Technologies, empresa que porta al mercat solucions tecnològiques als grans reptes climàtics a través de l’economia circular, i Anna Portela, doctora en genòmica i MBA per ESADE i CEO de Xenopat, start-up que ofereix les eines més innovadores per desenvolupar fàrmacs contra el càncer i el tractament oncològic personalitzat. Liliana Arroyo, investigadora de l’institut d’Innovació Social d’ESADE, serà la moderadora.

La cloenda anirà a càrrec de Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; i Núria Marín, alcaldessa de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.