Torna Cantània al Palau d’Esports de Granollers

L’espectacle Virtual, previst pel 2020, es representarà del 10 al 13 de juny del 2021

L’edició de Cantània 2020 va quedar aturada amb motiu del Covid-19 i aquest 2021 es podrà portar a terme del 10 al 13 de juny. Enguany, per tal d’assegurar el compliment de les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19, l’organització ha treballat per ubicar l’espectacle de Cantània, que fins ara tenia lloc al Teatre Auditori de Granollers, al Palau d’Esports de Granollers.

Després de molts mesos d’espera i d’esforç per part de totes les escoles participants i organitzadors, aquest any es podrà celebrar aquest esdeveniment, el qual promou la cultura musical i les arts escèniques i compta amb escoles de la comarca. El projecte està impulsat des de L’Auditori de Barcelona i organitzat per l’Associació cultural i el Teatre auditori de Granollers.

L’espectacle Virtual és el títol del Cantània d’enguany i va ser encarregat al compositor Óscar Peñarroya i amb text de Cèsar Aparicio. En aquesta edició es narra la història del Marcel, un noi que s’instal·la una aplicació d’intel·ligència artificial i descobreix tot un univers que el fascina. La Sara, la seva assistenta virtual, té la capacitat d’aprendre i està programada per ajudar-lo i això suposarà una relació molt especial.

Escoles participants

Hi haurà un total de sis concerts, entre els dies 10 i 13 de juny, en què hi participaran 38 escoles de tota la comarca.

Venda d’entrades

A partir del dijous 29 d’abril, i fins al 21 de maig, hi haurà una prevenda d’entrades, a les famílies dels alumnes participants, que podran comprar les entrades a la web del Teatre Auditori de Granollers i a les taquilles del teatre.

A partir del 27 de maig, a les 10.30 hores, es posaran a la venda les entrades restants de forma lliure, tant per Internet com a les taquilles del teatre.

L’horari de taquilles és els dijous de 10.30 a 13 hores i de 17 a 19.30 hores i els divendres de 17 a 19.30 hores.

Protocol Covid

En tot moment se seguirà el Protocol de prevenció de riscos de la Covid-19 que ha elaborat L’Auditori de Barcelona. Aquest protocol serà comunicat a les escoles participants abans del concert.

Algunes d’aquestes mesures són:

    • S’han programat dues sessions de formació de professorat via Zoom dedicades exclusivament a detallar aquest protocol i a la logística del dia del concert.

    • Les escoles faran arribar el protocol a les famílies per tal que el públic vingui també informat al concert.

    • Els escolars no portaran objectes (bosses, jaqueta, etc.)

    • És obligatori l’ ús de la mascareta quirúrgica o FFP2, tant pels escolars com pels mestres acompanyants.

    • En arribar al Palau d’Esports, els grups bombolla de les escoles, mantindran la distància de seguretat de més de 2 metres tant a l’exterior com a l’interior.

    • El personal d’ acomodació repartirà gel hidroalcohòlic entre tots els nens i nenes i els seus acompanyants a mesura que vagin entrant al Palau.

    • Els cors es distribuiran respectant el plànol prèviament enviat a les escoles.

    • L’entrada i la sortida es farà de manera esglaonada, atenent a les indicacions del personal de sala.

Pel que fa al públic, rebrà les mesures a través de l’Àrea de Comunicació del Teatre Auditori de Granollers i, els familiars directes dels alumnes, també ho rebran a través de les escoles, prèviament informades per l’Associació Cultural.

    • L’obertura de portes es realitzarà amb antelació suficient per permetre un accés esglaonat del públic, mínim de 30 minuts.

    • Els horaris d’obertura del vestíbul i/o de la sala s’han de comprovar tenint en compte la quantitat de públic que ocuparà l’espai.

El projecte

Cantània és un projecte educatiu i cultural, únic a Catalunya, que està impulsat des de L’Auditori de Barcelona i té una gran participació a la comarca. És una activitat participativa en la que s’inscriuen alumnes de primària de cicle mitjà i superior de tota Catalunya i cada any s’estrena una obra encarregada especialment per l’ocasió. Els encàrrecs es fan a reconeguts compositors i escriptors catalans.

Al Vallès Oriental, el projecte està impulsat  per l’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers.