TMB demana als usuaris “paciència” davant la nova vaga de dilluns vinent

    TMB reclama als sindicats del Metro que portin la darrera proposta de conveni a l'assemblea de treballadors

    La direcció de TMB ha reclamat als sindicats del Metro de Barcelona que portin ja a l’assemblea de treballadors la darrera proposta de conveni col·lectiu que l’empresa va fer la setmana passada. Fonts de l’operadora han assenyalat que la proposta de conveni inclou avenços en àmbits com les vacances, les internalitzacions de serveis, la conciliació amb la vida familiar, l’estabilitat laboral o les excedències, a més d’una millora salarial i de manteniment del poder adquisitiu que “està al límit de la llei de pressupostos”. La direcció vol que el treballadors coneguin aquesta proposta i que, en cas d’acceptar-la, es puguin desconvocar les vagues previstes per tots els dilluns laborables. Tanmateix, l’operadora ha demanat “paciència” als usuaris de cara a les aturades parcials previstes per aquest dilluns vinent.
    L’empresa ha xifrat en més d’un 7% la millora de les condicions econòmiques de la plantilla (en els quatre anys de vigència que hauria de tenir el conveni), així com altres avenços en matèries organitzatives i socials. “L’esforç d’aproximació de la part empresarial a les demandes laborals ha estat important, fruit d’una clara voluntat negociadora, fins arribar a una proposta que se situa en els límits econòmics i legals que regeixen per al sector públic”, segons TMB.

    “En aquest moment, quan les parts ja han estat capaces d’arribar a acords importants, s’imposa un exercici de responsabilitat per donar veu a la plantilla, perquè valori un conveni que afavoriria els treballadors de Metro i que faria possible la prestació d’un servei de transport de la màxima qualitat”, segons la direcció de l’empresa.

    De cara a la vaga de dilluns, TMB ha reiterat que els serveis mínims decretats (del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta i del 20% en hores vall.) serà “insuficient” per absorbir la demanda, especialment al matí. De 7.00h a 9.00h se solen concentrar unes 215.000 entrades a la xarxa de metro i de 16.00h a 18.00h es poden registrar 170.000 entrades. Per això, l’empresa recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament.