L’Hospital de Terrassa posa en servei un espai polivalent amb 28 llits

Amb una inversió de més de 4 MEUR, es destinarà a hospitalització convencional o UCI en funció de les necessitats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Una de les tres habitacions habilitades per aïllar pacients. ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han visitat aquest dijous el nou espai polivalent que s’ha posat en servei a l’Hospital de Terrassa, situat al costat de les urgències. El nou espai, de 800 metres quadrats i que ha suposat una inversió de més de quatre milions d’euros, consta de 28 llits equipats per atendre pacient urgent i crític, tres d’ells en habitacions independents per a aïllaments.

L’espai s’ha sectoritzat en dues parts de 14 llits cadascuna per tal que puguin funcionar de manera independent en funció de les necessitats. La consellera Vergés ha destacat que l’ampliació permetrà donar una millor resposta a la pandèmia i, posteriorment, descongestionar les urgències.

Tot i que l’espai entra en servei en plena pandèmia, Vergés ha destacat que està pensat per “satisfer les necessitats assistencials de futur de tot un territori”.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha assenyalat que el nou equipament millorarà la qualitat assistencial dels veïns de la ciutat i del conjunt del territori perquè ajudarà a descongestionar les urgències, tant durant la pandèmia com en pics com el de la grip que també tensionen el servei.

El batlle ha recordat que l’Hospital de Terrassa s’ha anat adaptant a la pandèmia de la millor manera i que les noves instal·lacions, gràcies a la seva polivalència, faran més fàcil la feina dels professionals. Aquí, Ballart ha agraït l’esforç fet pel Departament de Salut que des del primer dia de la pandèmia “ha estat molt a prop de la ciutat”.