L’alcalde de Terrassa: “No tenim un confinament en l’horitzó”

Valora com a "sorpresa positiva" la resposta ciutadana al cribatge massiu

Imatge de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. EUROPA PRESS

L’alcalde de Terrassa (Barcelona), Jordi Ballart, no creu que els resultats del cribatge massiu de coronavirus que està fent la Conselleria de Salut de la Generalitat a la ciutat obliguin a tancar els veïns a casa: “No tenim un confinament en l’horitzó”.

En declaracions a Rac1 recollides per Europa Press, ha declarat que Terrassa està en el nivell 2 d’alerta pel coronavirus que marca la Conselleria, mentre que el confinament domiciliari es planteja en el nivell 5: “Seria difícil arribar fins aquí en pocs dies”.

“Podria ser que, a partir dels resultats d’aquestes proves PCR, la Conselleria decideixi passar al nivell 3, però en cap cas estaríem en el 5”, i ha afegit que l’objectiu de l’anàlisi és evitar la propagació del virus.

La situació “no és d’alerta”, ja que hi ha 24 persones en els dos centres hospitalaris de la ciutat –lluny de les 600 de principis d’abril–, tot i que està preocupat pel repunt dels últims 10 dies.

Sobre la resposta ciutadana al cribatge massiu, té una “sorpresa positiva”: 925 persones van participar en l’anàlisi divendres, i creu que la xifra augmentarà per la difusió feta a les xarxes socials.

Quant a la franja d’edat que pot participar-hi –de 15 a 45 anys–, ha dit que les dades de la Conselleria de Salut van determinar que hi havia més “casos positius asintomàtics entre aquestes edats”.