L’Ajuntament de Terrassa plantarà més de 22.000 bulbs de Narcissus a diversos districtes

Durant aquest mes d’octubre, es plantaran els exemplars d’aquesta varietat floral aromàtica i resistent a les condicions urbanes

Els treballs de plantació de bulbs de Narcissus de color blanc s’han iniciat aquest mes i es continuaran al llarg de les properes setmanes. Un dels objectius de la Revolució Verda que l’Ajuntament està impulsant des d’inicis de mandat és posar més verd a la ciutat. En aquest sentit, a Terrassa es plantaran més de 22.000 bulbs de Narcissus de color blanc, en concret d’una varietat lleugerament aromàtica i de flor relativament gran. Amb els pètals blancs, el Narcissus Mount Hood és un narcís excepcional, de més o menys 45 cm d’altura, ideal per naturalitzar espais. Es tracta d’una espècie floral creada per un sistema d’hibridació a Anglaterra, l’any 1931, i que presenta molta resistència a les condicions climàtiques i ambientals que es donen en entorns urbans.  

Aquests bulbs es planten seguint la metodologia utilitzada fa més de 20 anys al parc de Vallparadís, on encara en podem contemplar uns milers d’aquests exemplars de color groc cada més de març, per tal d’obtenir una floració de poc més de tres setmanes a principis i mitjans del mateix mes. Aquesta floració és molt positiva, ja que coincideix amb el moment en el qual molts insectes comencen a necessitar el nèctar i no els és fàcil de trobar-lo a la ciutat. D’altra banda, la floració d’aquests nous bulbs ens anunciarà a partir d’ara i cada any l’inici de la primavera en diversos punts de la ciutat. 

29 ubicacions 

Per tal que aquesta plantació sigui homogènia a tota la ciutat, des del servei municipal d’Espais Verds s’ha fet una valoració de les condicions ambientals de diversos espais i, finalment, s’han decidit 29 ubicacions idònies per fer aquesta plantació, alguna d’elles en les rotondes, que albergaran també en les properes setmanes nous hotels d’insectes.

Punts on es faran les plantacions de bulbs de Narcissus de color blanc:  

Vallparadís– passeig d’Orebro 

Vallparadís- Campus Universitari  

Centre – Jardins de la Casa Alegre  

Centre – Torre del Palau  

Centre – Plaça del Doctor Robert  

Centre – Parc dels Catalans 

Centre – Plaça del Vapor Monset 

Cementiri Vell – Plaça de Joan Miró 

Sector Montserrat – Rotonda al carrer de Navarra amb l’av. de les Nacions Segle XX – Carrer del Tren de Baix  

Segle XX – Enllaç N-150 amb el barri del Segle XX  

Les Fonts – Rotonda de l’av. del Vallès amb la carretera de Rubí PI Els Bellots – rotonda del Vallès amb av. de l’Aigua (rotonda Els Bellots) PI Els Bellots – N-150 amb av. del Vallès (PI Els Bellots)  

PI Sta. Margarida II – av. de Can Jofresa 

La Cogullada – Pont de la ctra. d’Olesa (rotonda) 

Les Martines – Rotonda carretera de Martorell  

Ca n’Aurell – Parc de Sant Jordi  

Poble Nou – Zona Esportiva – av. de Josep Tarradellas, amb av. de l’Abat Marcet Can Boada – Casc Antic – plaça de Tetuan (i rotonda)  

Poble Nou – Zona Esportiva – Talús carretera de Monistrol 

Pla del Bon Aire – carrer de Vilafranca del Penedès, amb carrer d’Arenys de Mar  Can Roca – Parc de les Nacions Unides 

Ègara – Pont nord-oest. Carretera de Castellar amb av. del Vallès Ègara – Pont sud-oest. Carretera de Castellar amb av.del Vallès Ègara – Pont de les Arenes  

PI Can Petit – PI Can Petit amb carretera de Castellar (zona verda i rotonda)  Parc de Vallparadís – Mútua pla del Castell  

Parc de Vallparadís – zona Casa Baumann