L’Ajuntament de Terrassa impulsa la recuperació del Teatre Regina

Un conveni de col·laboració amb el Centre Cultural El Social facilitarà els treballs de remodelació d'un equipament de ciutat de primer nivell

L’Ajuntament de Terrassa participarà en el finançament de les obres de reconstrucció del Teatre Regina, un equipament situat a l’interior de la seu del Centre Cultural El Social, al carrer de la Font Vella. Els treballs de reforma permetran rehabilitar i posar a disposició de la ciutat un espai cultural emblemàtic ubicat al centre de la ciutat i que antigament va ocupar el Cinema Regina, posteriorment el Bingo Regina i per últim, un espai recreatiu. Així, l’Ajuntament té previst signar en les properes setmanes un conveni de col·laboració amb el Centre Cultural El Social, mitjançant el qual es farà una aportació municipal de fins a mig milió d’euros a través de dues dotacions pressupostàries provinents dels romanents del superàvit municipal, una primera de 200 mil euros i una segona de 300 mil.  

Segons ha explicat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «El nostre compromís amb la cultura i amb les entitats i associacions que treballen en el sector és clar i ferm. La recuperació del Regina va molt més enllà d’una inversió econòmica, és una inversió social, cultural i patrimonial». En aquest sentit, l’alcalde creu que, a més, «la ciutat recupera una part de la seva història i es posa a l’abast dels terrassencs i de les terrassenques un equipament de primer nivell que ajudarà a ampliar, potenciar i diversificar l’oferta cultural a la ciutat».  

El projecte de reconstrucció del Teatre Regina, que té un pressupost global d’1,6 milions d’euros i dels que ja s’han executat 750 mil per part d’El Social a través de la Fundació Centre Social Catòlic, permetrà donar un nou i definitiu impuls als treballs de reconstrucció de la sala i permetrà recuperar aquest històric equipament cultural per a la ciutat. Les obres de remodelació han anat avançant de forma intermitent des de l’any 2012 amb aportacions pròpies, de fons culturals i ajudes, i d’altres puntuals dels socis de l’entitat, que ha permès anar realitzant petites actuacions a la mida de la disponibilitat.