L’Ajuntament de Terrassa explica les obres de remodelació del carrer de Sant Llorenç

Representants del consistori s'han reunit amb el veïnat i comerciants de la zona centre

El Consistori ha organitzat aquesta tarda una trobada amb el veïnat del carrer de Sant Llorenç i representants de Comerç Terrassa Centre per anunciar que el proper dia 2 de novembre s’iniciaran les obres de remodelació del carrer de Sant Llorenç. L’Ajuntament dona així resposta a una demanda històrica amb l’objectiu principal d’ampliar l’illa de vianants actual, convertint el tram del carrer Sant Llorenç, entre el carrer de la Rasa i el carrer de Sant Isidre, en un carrer de plataforma única. 

Amb aquesta actuació, es vol facilitar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda al llarg del carrer i també millorar les condicions per a les persones amb mobilitat reduïda que habiten als edificis del mateix carrer. 

El projecte permetrà també crear un espai enfront del Centre Excursionista lliure de barreres arquitectòniques, facilitant les entrades i sortides a l’edifici. Aquesta era una demanda històrica de l’entitat i amb l’execució de les obres se li dóna resposta. 

A més, la plataforma única també dotarà l’espai d’una uniformitat, integrant l’equipament esmentat al conjunt de la Plaça fent més permeable el mur que els separa. En aquest sentit, el projecte contempla l’obertura de les cinc finestres de la façana de l’edifici de l’antic vapor que queden fora de la porxada, mentre que les finestres sota coberta es mantindran tal i com estan per tal de garantir la conservació patrimonial de la façana.  

D’altra banda, per tal de donar una continuïtat estètica a aquest carrer, es preveu utilitzar una llamborda feta de ceràmica vermella de les mateixes característiques de la que ja hi ha en diversos vials del centre de la ciutat.  

Durant l’execució de les obres està previst fer una canalització de telecomunicació municipal i connectar les sortides d’aigües pluvials existents en vorera. En el període d’execució d’aquests treballs concrets, que duraran una setmana aproximadament, el veïnat no podrà accedir al carrer en vehicle. L’Ajuntament oferirà una alternativa als veïns i veïnes que durant aquests dies específics no podran accedir als seus respectius garatges. 

Incrementar el verd urbà 

Aprofitant les obres de remodelació d’aquest vial, i amb l’objectiu d’afegir espais verds en aquest tram i naturalitzar l’espai, el projecte també contempla millores pel que fa a la vegetació del vial. En aquest sentit, es plantaran nous arbres i també es crearan unes línies de parterres amb plantes arbustives. 

Fases d’obra i afectacions  

El termini d’execució d’aquestes obres és de quatre mesos, amb un pressupost total d’uns 335.000 d’euros. El projecte es divideix en dues fases, de manera que els residents del tram del carrer de Sant Llorenç afectat per les obres vegin afectat el seu pas pel vial el mínim temps possible.  

La primera fase és la que correspon al tram del vial que va des del carrer de La Rasa fins aproximadament al limit de la plaça del Vapor Ventalló. Durant aquest temps, l’accés serà pel carrer Joan Baptista Galí.  

Fase 1 

La segona fase va del límit de la plaça del Vapor Ventalló fins al carrer de Sant Isidre. En aquest període els veïns i veïnes podran accedir en doble sentit pel carrer Sant Llorenç i el de Sant Isidre.  

Fase 2 

Durant l’execució de les obres el pas a peu estarà garantit, no obstant, la ciutadania haurà de mantenir les condicions de seguretat i precaució necessàries. 

Pel que fa a l’accés amb vehicle, es permetrà de les 19h a les 8h i només es tallarà el pas de manera complerta durant una setmana i durant 48 hores al final de l’obra, quan es facin els treballs d’acabat del paviment.  

Durant els quatre mesos que duri l’obra, l’accés del pàrquing públic del Vapor Ventalló serà exclusivament per l’entrada del carrer Pantà, ja que la de Sant Llorenç quedarà deshabilitada. Per tal d’informar-ne correctament, es posarà la senyalització pertinent a la via pública.