L’Ajuntament de Terrassa cedirà espais esportius municipals a l’aire lliure a clubs i gimnasos

Es tracta d'una mesura per garantir que puguin seguir actius complint les mesures sanitàries per frenar els contagis

L’Ajuntament de Terrassa cedirà espais esportius municipals a l’aire lliure a clubs i gimnasos de la ciutat perquè puguin dur a terme les seves activitats complint totes les mesures sanitàries per frenar els contagis de coronavirus. La mesura s’implementa d’entrada fins el 17 de gener, mentre es mantinguin vigents les restriccions d’activitats d’entitats d’aquesta tipologia. La cessió serà gratuïta, i en paral·lel es treballa perquè les escoles d’art també puguin fer ús d’aquests espais. El consistori també preveu ajudes econòmiques directes per a aquest i altres sectors afectats per les restriccions, així com bonificacions a les taxes municipals per reduir l’impacte econòmic mentre l’activitat no es pugui dur a terme amb normalitat.

La proposta pretén garantir una certa activitat en els negocis afectats per les noves mesures, sobretot en iniciatives que “formen part del teixit social i econòmic de la ciutat, contribueixen al benestar de la ciutadania i de la seva qualitat de vida”, segons detalla l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. A banda, es preveuen ajudes econòmiques directes per donar suport a tot el teixit empresarial de la ciutat.

D’altra banda, també s’està estudiant una reducció, o fins i tot exempció, de la taxa de residus per aquests establiments de cara al 2021, així com altres bonificacions en taxes municipals.