Inauguració de la IV Setmana del Cinema de Terrassa

Fins al 27 d'octubre

El regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn, ha donat aquesta tarda la benvinguda a les persones assistents a l’acte inaugural de la IV Setmana del Cinema de Terrassa, que vol posar el focus en la importància de l’Audiovisual en tant que llenguatge de present i de futur. Prèviament, s’ha projectat un vídeo de benvinguda de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

L’acte d’obertura, sota el lema «L’Audiovisual Educa», ha estat una iniciativa conjunta de les regidories d’Educació i Projectes Audiovisuals i ha comptat amb una presentació de la iniciativa de constitució de la Xarxa “L’Audiovisual Educa” de Terrassa a càrrec de la regidora d’Educació, Teresa Ciurana; i amb la conferència “El poder transformador del llenguatge audiovisual i la importància en l’àmbit educatiu”, a càrrec de Davínia Ligero, responsable del programa eduCAC del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Durant l’acte, també s’han projectat dues obres inèdites com a exemple de la força transformadora de l’audiovisual: “Se receta silencio”, dirigida per Aitor Aguirre i Miquel Missé amb finançament de l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració del col·lectiu “I de intersex”; i “Atrapats”, dirigida per Mireia Comas. L’acte ha estat conduït pel periodista i cinèfil Ramon Vilajosana i ha tingut lloc al Cinema Catalunya.

La IV edició de la Setmana del Cinema se celebrarà del 22 al 27 d’octubre amb un programa que inclou projeccions, el certamen One Shot Terrassa City of Film, visites i altres activitats complementàries amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania el món audiovisual i conscienciar sobre el valor i la importància de la conservació i difusió del patrimoni fílmic.