La tasca El Buen Gusto, situada al carrer del Pare Millán de Terrassa, té al seu darrere tres generacions de cuiners. Tal com diu la seva pàgina web “tres generacions al servei de l’autenticitat i de la passió pel nostre ofici”. I és que l’origen d’aquest local es remunta a l’any 1952, quan els avis del xef van fundar un bar modest que servia cuina tradicional.
A inicis dels 70 van començar a reorientar el negoci fent també menjars per a emportar; i no va ser fins a l’any 2002 que el bar de barri es transformà en El Capritx, un restaurant sota la direcció del xef Artur Martínez i el seu germà Juanjo que l’any 2010 van aconseguir entrar a l’Olimp de la cuina internacional assolint la seva primera estrella Michelin.
La carrera d’èxit del xef continuava avançant a passos accelerats i Martínez va decidir obrir el restaurant Aürt a Barcelona, el qual també compta amb una estrella Michelin. Malgrat que el xef va intentar recuperar l’espai com a taverna l’any 2020, després que hagués estat anys inactiu, la pandèmia i el confinament van estroncar els seus plans.

Ara, però, la Tasca “El Buen Gusto” torna amb forces i energia renovada, i des de fa poc més d’un mes ha reobert les portes oferint sopars de dimecres a dissabtes a la nit i dinars els dissabtes i diumenges al migdia.
La cuina que ofereix la tasca és un homenatge a la seva història i arrels i, tal com diu la seva filosofia, aposten per “una gastronomia en perill d’extinció”. En la seva carta de tapes variades, originals i alhora tradicionals hi podem trobar el trinxat del Vallès, fet a base d’ingredients de la comarca, a més d’autèntiques patates braves, broquetes morunes o croquetes casolanes de pollastre a l’ast (tot un emblema del restaurant).
Ahir al migdia, el mateix alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, es va apropar a la tasca del xef Artur Martínez acompanyat del tinent d’alcalde Maise Balcells i Xavier Cardona. A través de les seves xarxes socials, Ballart afirmava que “l’Artur, un terrassenc convençut, és dels que reivindica la gastronomia de qualitat i proximitat fent una aposta decidia per recuperar el nostre patrimoni culinari“.
☺️ Avui he visitat al xef Artur Martínez a la tasca "El Buen Gusto" que ha reobert fa ja unes setmanes a l'espai que ocupava el Capritx.
💪🏼 Amb ell hem pogut parlar de la ciutat i de nous projectes en els està treballant.
👏🏼 Gràcies per la trobada! #Terrassa pic.twitter.com/rkuWu2YvFY
— Jordi Ballart Pastor (@jordi_ballart) February 28, 2024