El parc de Vallparadís acull avui la II Festa dels Animals de Terrassa

L'objectiu de la trobada és conscienciar sobre l'abandonament i el maltractament que pateixen molts animals

Terrassa torna a acollir la Festa dels Animals, un esdeveniment que es va haver d’anul·lar l’any passat arran de la situació sanitària provocada per la Covid-19. Aquesta segona edició de la festa, promoguda pel Servei de Benestar animal i les diferents entitats que formen part de la Comissió de Benestar Animal, se celebrarà avui diumenge 24 d’octubre al Parc de les Percepcions de Vallparadís. La zona estarà acotada amb una entrada i sortida identificada i un únic sentit de direcció que permetrà respectar les mesures de seguretat amb mesures d’higiene i l’obligatorietat de portar mascareta en tot moment.

En total, 39 entitats animalistes sense ànim de lucre tindran presència en aquesta trobada animalista, amb l’objectiu de poder seguir ajudant els animals abandonats i conscienciar del maltractament que pateixen molts d’ells, així com de les possibilitats existents d’adopció.

La jornada comptarà amb un seguit de d’activitats adreçades a tots els públics. Activitats infantils, música en directe, circuits d’agility per posar en forma els animals, xerrades de conscienciació i desfilada de gossos en adopció, entre d’altres.

Campanya d’acollida durant l’hivern

Amb l’arribada de la tardor i l’inici del descens de la temperatura, l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Benestar Animal, impulsarà la campanya ‘Cases d’acollida per a animals del CAAD’. Ser una casa d’acollida implica tenir cura de forma temporal d’un animal fins que se li troba una llar definitiva o fins que es recupera de diferents situacions, de les quals es valora que un centre d’atenció d’animals no és el lloc més adient per a la seva recuperació. Normalment, es tracta de cadells menors de 2 mesos que necessiten ser alimentats amb biberó cada poques hores; cadells amb problemes de socialització o animals que per por, estrès, mala socialització o altres motius presenten dificultats per viure a un centre d’atenció d’animals; animals intervinguts quirúrgicament, malalts o amb tractament que requereixen atenció i/o medicació continuada; o animals sèniors o que per altres motius tenen més dificultat de ser adoptats.

Totes les persones que tinguin interès en ser casa d’acollida durant la temporada de fred poden inscriure’s a través del web  https://www.terrassa.cat/cases-d-acollida-animals.