Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

De Terrassa a l’espai: Un coet terrassenc competirà per ser el millor del món

Avatar photo
Nou estudiants de la UPC de Terrassa que formen part de l’equip Cosmic Research participaran a la Spaceport Amèrica Cup, la competició de coets universitaris més prestigiosa del món
L’equip d’estudiants del grup Cosmic Research. Fotografia: X de Jordi Ballart.

Que l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIATT) és una de les millors de l’Estat Espanyol és un fet. Però ara, podria estar també entre les millors d’arreu del món. I és que el grup d’estudiants Cosmic Research de l’ESEIAAT apunta cada vegada més alt i de moment, ja han fet història, assolint quelcom que cap altre grup universitari d’Espanya havia aconseguit: participar en la major competició universitària de coets.

Així doncs, aquests nou estudiants de l’equip Cosmic Research, amb el seu magnífic coet LUCID aniran a Nou Mèxic per tal de competir a la Spaceport America Cup. La competició enfrontarà a un total de 150 equips i 1700 estudiants d’arreu del món que lluitaran per un mateix objectiu: demostrar que el seu coet és el millor.

La nau que han dissenyat volarà a una velocitat màxima de 2.000 km/h, el que equivaldria a el doble de ràpid que un avió comercial. I tot això ho han aconseguit amb un pressupost notablement inferior a la gran majoria d’universitats contra les que competeixen.

Alba Badia és la líder i portaveu del grup Cosmic Research i és qui farà volar el seu coet LUCID. Badia, qui és l’única dona a l’equip i destaca en un món encara molt masculinitzat va afirmar en la roda de premsa a l’edifici modernista de la UPC que el nom del seu coet té una clara intenció al darrere. De fet, el nom de Lucid correspon al cognom d’una prestigiosa dona astronauta, Shannon Lucid, qui ha volat a l’espai cinc vegades i ha estat l’única dona nord-americana que ha servit a bord de l’estació espacial Mir.

Tot i que el grup Cosmic Research és ja tota una icona dins el sector, la veritat és que la seva trajectòria ja apuntava maneres. En aquest sentit, han llançat, ni més ni menys, que 40 coets, convertint-se així en el grup universitari més actiu de tota Espanya.

No obstant això, els joves enginyers catalans no n’han tingut prou i no es cansen de treballar, experimentar i somiar. Ara, però, el seu somni s’ha fet realitat, fruit del seu treball constant i incansable, i des de la primera base de llançament de coets comercials del món, ubicada a Nou Mèxic, marcaran un abans i un després.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Guàrdia Urbana

BCN comptarà amb 200 agents més de la Guàrdia Urbana aquest estiu

Notícia següent

Conclou la temporada 2023-2024 amb la trobada final d’Escoles de Bàsquet de Tarragona

Notícies relacionades