Dijous, 24 d'abril de 2025
És notícia

Un bisbe a quatre grapes i amb talons: Polèmica amb el cartell de carnaval de Terrassa

Avatar photo
El Consell Interreligiós de Terrassa, ha emès un comunicat expressant el seu malestar per la imatge i la forma en la qual ha estat presentat
cartell terrassa

Terrassa es prepara per viure una nova edició del seu esperat Carnaval, però aquest any, un element ha desencadenat una forta controvèrsia. El cartell guanyador de la 48a edició de la festa, que mostra una imatge d’un bisbe ajupit de quatre grapes i amb talons vermells, ha generat indignació entre diversos col·lectius religiosos. Per exemple, el Consell Interreligiós de Terrassa, ha emès un comunicat expressant el seu malestar per la imatge i la forma en la qual ha estat presentat.

Segons el Consell, l’ús de símbols religiosos en aquest cartell, especialment en un context d’humor i d’irreverència, és una falta de respecte que els “fereix profundament”. A més, critiquen que la presentació del cartell es realitzés en una capella funerària, un espai carregat d’emocions per a les persones religioses. La combinació d’aquests elements, diuen, “provoca una burla gratuïta i feridora”, segons ha informat.

Per altra banda, els organitzadors del Carnaval, liderats per la Cofradia La Mascarada, s’han defensat indicant que el Carnaval és un espai per a la irreverència i la transgressió, i que l’objectiu d’aquesta imatge és, precisament, provocar i desafiar les convencions socials, com s’espera en una festa com aquesta. Mingo Ferrán, membre de la comparsa, ha assegurat a Antena 3 que “el Carnaval de Terrassa sempre ha estat un reflex de la diversió i la llibertat d’expressió”, i afegeix que l’elecció del cartell es va fer mitjançant una votació pública, on aquesta imatge va ser la més votada entre les 11 propostes presentades.

Tot i les crítiques, l’autor del cartell, que ha preferit mantenir el seu anonimat, ha explicat que la seva intenció mai va ser ofendre ningú. En canvi, considera que el Carnaval és un espai per a la diversió i la reflexió, i que la seva obra només pretén aportar una visió diferent i provocadora.

Però la polèmica no ha quedat limitada als àmbits religiosos. Alguns veïns de Terrassa, en converses espontànies pel carrer, s’han mostrat a favor de la irreverència del cartell, assegurant que “al Carnaval tot s’hi val” i que la intenció de la imatge és fer riure i escandalitzar de manera lúdica. Tanmateix, altres han expressat el seu rebuig per considerar que la representació d’un bisbe en aquesta posició és indignant i despectiva, tal com informa també Antena 3.

El debat sobre el cartell ha obert una conversa més àmplia sobre els límits de la llibertat d’expressió en una festa popular, on la provocació i la sàtira són elements essencials. Així, mentre uns celebren l’esperit irreverent del Carnaval, d’altres criden a un respecte més profund per les creences religioses. La festa, però, començarà el 27 de febrer i es perllongarà fins al 5 de març, una cita que seguirà tenint lloc enmig de la polèmica generada per aquest cartell tan provocador.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Xerrades_Gent_Gran-sabadell

Nova edició de les xerrades saludables per a la Gent Gran a Sabadell

Notícia següent
Cotxe dels Mossos d'Esquadra

Calafell torna a reclamar una comissaria dels Mossos compartida amb Cunit

Notícies relacionades