Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Terrassa participarà en la tercera edició de “The Europe Challenge”

Avatar photo
El projecte de les biblioteques públiques de Terrassa “Biblioteca accessible, inclusiva i sostenible” ha estat seleccionat entre més d’un centenar de propostes

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa ha estat seleccionat per participar en el projecte europeu «The Europe Challenge». Un programa anual nascut el 2020, de la mà de la Fundació Cultural Europea, que vol posar en contacte les biblioteques d’arreu d’Europa i crear una xarxa d’intercanvi que permeti compartir idees i solucions creatives que ajudin a millorar la participació democràtica i el benestar social i ambiental de les ciutats. 

El projecte de les biblioteques públiques de Terrassa “Biblioteca accessible, inclusiva i sostenible” ha estat seleccionat, entre més d’un centenar de propostes, per treballar un projecte per fomentar la integració social i el desenvolupament laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de potenciar la seva autonomia, inclusió i benestar.  

La regidora de Promoció Cultural i Audiovisual, Rosa Boladeras, explica que: “Aquest nou programa està en la línia que ja fa temps que estem treballant a la ciutat per tal d’aplicar el segell GAS (Gènere, Accessibilitat, Sostenibilitat) en totes aquelles iniciatives impulsades per l’Ajuntament. Les biblioteques han deixat de ser espais d’estudi o consulta per convertir-se en centres dinàmics on passen moltes coses i és molt important continuar treballant per garantir que tothom hi pugui accedir sense cap mena de distinció”

La xarxa de ciutats europees EUROCITIES va promoure la participació entre els seus membres i Terrassa va enviar la seva candidatura el passat mes d’octubre que ha estat valorat positivament per la Fundació Cultural Europea. 

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa (BCT Xarxa) treballarà en aquest projecte conjuntament amb la Fundació President Amat Roumens (LaFACT), amb qui té un conveni. La missió de la biblioteca pública és garantir l’accés a la cultura, la lectura, informació i formació no reglada a tothom de manera democràtica i en igualtat de condicions. Per aconseguir-ho, és necessari treballar amb determinats sectors de la població que tenen menys oportunitats per fer realitat aquesta equitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La casa dels horrors: conviu 5 anys amb el cadàver del germà en una casa infestada de rates

Notícia següent

Inici del programa Orienta a Balaguer per a la inserció laboral

Notícies relacionades