Terrassa ofereix a la ciutadania formació sobre l’ús de desfibril·ladors i reanimació cardiopulmonar

Hi ha programades vuit sessions en diferents districtes fins a finals d'any

L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, organitza un cicle formatiu sobre primers auxilis i ús dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) obert a tothom i que s’allargarà fins a finals d’any. L’objectiu és dotar la ciutadania d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar.

La regidora de Salut, Mónica Polo, considera que aquesta formació és de vital importància, ja que “una aturada cardíaca pot ser mortal si no es tracta a la persona en pocs minuts. La funció principal del DEA és salvar vides i des de l’Ajuntament treballem per tenir una ciutat cardioprotegida”. Així, Polo creu que “tots els ciutadans i ciutadanes haurien de fer alguna mena de formació en reanimació cardiopulmonar per aprendre a utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA)”.

La primera formació serà el dia 27 d’abril al Vapor Gran, de 9 a 13h, i cada mes s’oferirà en un districte diferent, en horari de matí o tarda, per tal que tothom tingui opció de poder assistir. Els grups seran reduïts (entre 7 i 15 persones) i se seguiran les recomanacions sanitàries vigents. La sessió, que constarà d’una part teòrica i una altra pràctica, permetrà els i les participants conèixer els passos a seguir davant d’una emergència, reconèixer una aturada cardiorespiratòria i realitzar correctament un suport vital bàsic, entre d’altres.

Dia i hora de les diferents sessions:
· 27 d’abril, de 9 a 13h: Casal Cívic Vapor Gran (pg. del Vapor Gran, 39).
· 17 de maig, de 9 a 13h: Centre Cívic Montserrat Roig (av. de Barcelona, 180).

· 10 de juny, de 16 a 20h: Centre Cívic President Macià (rambla Francesc
Macià, 189).
· 29 de setembre, de 16 a 20h: Casal Francisca Redondo (pl. de la Maurina, 2).
· 6 d’octubre, de 9 a 13h: Centre Cívic Alcalde Morera (pl. De Can Palet, 1).
· 18 d’octubre, de 16 a 20h: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. Àngel
Sallent, 55).
· 19 de novembre, de 16 a 20h: Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (pl. de la Cultura,
5).
· 2 de desembre, de 9 a 13h: Casal Cívic Can Parellada (c/ d’Amèrica, 33).