Terrassa instal·larà un ascensor per millorar l’accessibilitat a la Ronda de Ponent

L’execució de l’actuació es licitarà aquest 2021 i permetrà salvar un desnivell de 6,5 metres en aquest punt del barri de Poble Nou-Zona Esportiva

L’Ajuntament de Terrassa instal·larà un ascensor públic per salvar el desnivell de 6,5  metres existent en la cruïlla de la Ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars i  millorar, així, l’accessibilitat en aquest punt. És una demanda històrica del veïnat del  barri de Poble Nou-Zona Esportiva que ahir a la tarda va confirmar l’alcalde, Jordi  Ballart, en una reunió amb l’associació de veïns i veïnes.  

El projecte executiu es va aprovar el novembre de 2017 i es van realitzar dos  processos de licitació de l’obra que van quedar deserts. La revisió del projecte, que  va anar a càrrec de l’empresa PLANAS ESQUIUS SEGATTI, SCP, es va aprovar  definitivament al novembre de 2018, amb un pressupost d’execució per contracte de  157.859,12€, després d’haver-se sotmès a informació pública i a la sol·licitud  d’informes del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat i l’Agència Catalana  de l’Aigua. 

L’Ajuntament reprèn el projecte amb la modificació del crèdit d’inversions al  Pressupost Municipal d’aquest 2021 per tal de licitar l’execució de l’obra aquest any i  iniciar les obres a principis de l’any vinent, que tindran una durada de sis mesos.  

L’actuació consistirà en la instal·lació de dues estructures metàl·liques independents,  una interior per a la subjecció de la cabina i una exterior que és el marc de tot el  parament exterior. L’acabat exterior serà tota una caixa de vidre, per tal de complir  els requisits de seguretat i accessibilitat.