Barcelona dona per començada la temporada alta de bany

Enguany ha calgut condicionar les platges més afectades pels temporals, principalment la Barceloneta i Sant Sebastià

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquest dissabte 28 de maig i fins a l’11 de setembre la temporada alta de bany amb les platges i tots els serveis a punt. La temporada alta de bany comporta l’activació dels serveis municipals vinculats al litoral barceloní en horari extensiu. Enguany ha calgut condicionar les platges més afectades pels temporals, principalment la Barceloneta i Sant Sebastià, amb un transvasament de prop de 8.000 m3 de sorres procedent de la bocana del Port Olímpic.

Les platges sense fum s’estan implantant amb èxit

Les dades recollides pel servei d’informació de platges després d’un mes i mig de l’inici de la fase de sensibilització de les platges sense fum indiquen que s’estan implantant amb èxit. S’observen algunes persones fumadores a la platja però després de la intervenció de l’equip d’informació, en la majoria dels casos apaguen la cigarreta o es desplacen fora de la platja.

La Nova Mar Bella és la platja que més respecta la campanya i on menys fumadors es troben. El passat 17 de maig es va aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança de l’ús de les vies i els espais públics on es recull la prohibició de fumar a les platges. En aquests moments aquesta modificació està en fase de consulta pública i es calcula que cap a finals de juliol podria estar aprovada definitivament.

Pla de Millora per la Zona de Banys del Fòrum

L’Ajuntament de Barcelona ha creat un Grup de Treball (GT) per la millora de la Zona de Banys del Fòrum (ZBF) amb l’objectiu de millorar les condicions de l’espai i potenciar-ne el seu ús per part de la ciutadania, en el que participen els diferents departaments municipals implicats en la seva gestió.

Concretament, el Grup de Treball ha elaborat un Pla de millora per l’espai que inclou un paquet de mesures a executar a curt termini (durant la temporada 2022) i altres a desenvolupar a llarg termini, i que s’han agrupat en dos blocs diferenciats: mesures pel manteniment i condicionament de l’espai i mesures per la seva dinamització.