fbpx

Tanquen 4 laboratoris de PCR i antígens sense llicència a Barcelona

Avatar photo

Des del mes de gener han tancat sis locals que oferien proves diagnòstiques sense tenir llicència.

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i inspectors de la Direcció General Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) del Departament de Salut van ordenar el tancament de quatre locals que, presumptament, estaria realitzant proves PCR i test d’antígens (TAR) sense la corresponent homologació de la Generalitat i sense cap tipus de llicència municipal. Els locals estaven situats en el carrer Rosselló 477, Ausiàs Marc 12, en el número 8 del carrer Cotoners i en el carrer Laforja número 40. També es va ordenar el cessament d’activitat diagnòstica, fer PCR i TAR, a dos establiments més.

Durant el dispositiu la Guàrdia Urbana també va interposar 21 denúncies als locals, la majoria per no tenir la documentació necessària; mesures de protecció contra incendis; condicions higièniques i per no ajustar-se a la llicència a l’activitat que estan desenvolupant o que directament no disposin d’ella. En un d’ells s’han iniciar diligències penals per un delicte d’intrusisme laboral

Dispositiu conjunt entre la Guàrdia Urbana i el Departament de Salut

Aquestes inspeccions formen part del protocol conjunt que es va posar en marxa el passat mes de gener entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i el Departament de Salut amb l’objectiu de detectar clíniques i locals que puguin estar fent proes PCR i antígens sense la llicència corresponent.

Aquesta col·laboració entre les dues administracions ha permès tancar i ordenar el cessament de l’activitat a vuit locals que oferien proves diagnòstiques sense tenir llicència.

Per part de la Guàrdia Urbana, els agents notifiquen la detecció d’algun indici sobre l’obertura d’aquests locals o bé que es pot estar portant a terme sense tenir llicència, ja sigui per cues de gent davant de locals on no queda clara quina és la seva activitat, o per observar entrades i sortides de persones d’establiments que no estiguin acreditats. També es poden portar a terme inspeccions per denúncies ciutadanes en relació amb alguna pràctica d’aquest tipus.

Quan es detecten els agents comproven si a través de la Direcció General Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) aquell local és un dels gairebé 90 establiments homologats per la Generalitat per fer aquestes proves a Barcelona.

El DGORS es l’òrgan de la Generalitat de Catalunya dependent del Departament de Salut encarregat entre d’altres, d’autoritzar i registrar els centres, serveis i establiments sanitaris i fer-ne el seguiment, així com de dirigir el control i l’avaluació farmacèutica.

Des del Departament de Salut es recorda a tots els ciutadans i totes les ciutadanes que decideixen fer-se una prova PCR o TAR en una clínica o laboratori, que sempre han de comprovar que siguin centres homologats per Salut, per garantir que compleixen amb totes les mesures de seguretat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Vendrell té les millors dades d’atur dels últims 10 anys

Notícia següent

La Temporada Andorra la Vella reprograma l’actuació del Béjart Ballet pel 2 de juny

Notícies relacionades