S’obre la preinscripció escolar per al curs 2021-2022 de l’Hospitalet

El període per a segon cicle d’educació infantil i primària comença avui, i per a l’ESO, dimecres, tots dos fins al 24 de març

Avui comença el termini per a la preinscripció escolar per al curs 2021-2022 del segon cicle d’educació infantil i primària, i dimecres, 17 de març, per a l’ESO. 

El període de preinscripció serà del 15 al 24 de març per a l’escolarització dels alumnes de segon cicle d’educació infantil —de P3 a P5— i d’educació primària —de 1r a 6è—,  i del 17 al 24 de març, per a l’educació secundària obligatòria —de 1r a 4t d’ESO. Per al batxillerat i els cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, el termini serà de l’11 al 17 de maig, i per als cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, del 25 al 31 de maig. 

Enguany, a L’Hospitalet el nombre d’alumnes que es preveu per a la preinscripció al curs escolar de P3 és d’aproximadament uns 2.438 infants, segons dades del padró. Pel que fa als adolescents que realitzaran la preinscripció al primer curs de l’etapa educativa de l’ESO, seran aproximadament uns  2.633, segons dades del padró. 

Com a novetat, per al curs vinent s’obrirà una classe de P3 a Collblanc, en concret a l’escola Ernest Lluch. També es crearan cinc nous grups d’ESO per donar continuïtat a l’alumnat dels tres instituts escola creats recentment a la ciutat: el Gornal (1 grup de 4t), el Pere Lliscart (2 grups de 3r), i el Puig i Gairalt (2 grups de 2n). 

 Preinscripció telemàtica 

El Departament d’Educació ha establert que la preinscripció per al curs vinent es faci de manera exclusiva a través de mitjans telemàtics. Amb motiu del confinament, la preinscripció per al curs 2020-2021 ja es va fer d’aquesta manera, i ara s’ha tornat a optar per aquesta fórmula, la qual cosa pot suposar dificultats per a algunes famílies. El Departament assenyala que les escoles estan a disposició de les famílies per facilitar aquest tràmit i que cal posar-se en contacte amb els centres per demanar cita prèvia per rebre el suport. La informació i la tramitació de tot el procés d’escolarització es farà per mitjà del web que ha habilitat el Departament d’Educació https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/primaria/inici/. 

A partir del 19 d’abril, les famílies podran fer el seguiment de la seva sol·licitud, el 7 de juny coneixeran la plaça assignada i del 14 al 18 de juny hauran de formalitzar la matrícula, de primària i primer d’ESO, i del 28 al 2 de juliol, de la resta de cursos d’ESO tot a través de la pàgina web del Departament d’Educació. 

Amb l’objectiu d’acompanyar les famílies que tenen dificultats o no disposen de mitjans tecnològics per fer el tràmit, a partir d’avui, i fins que finalitzi el procés de preinscripció, el 24 de març, l’Ajuntament de L’Hospitalet posa a disposició de les famílies un dispositiu informatiu, amb mitjans tècnics i humans. A través del telèfon 010 d’informació municipal, les famílies podran plantejar consultes sobre el procés i, en el cas que sigui necessari, se’ls donarà cita, dia i hora, a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), per atendre-les personalment a la mateixa OME o a una regidoria de districte, segons l’opció que triïn. 

Per donar a conèixer l’oferta existent, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet arribar la Guia de centres educatius de L’Hospitalet (curs 2021-2022) a les famílies de la ciutat que tenen infants de tres anys i de dotze anys, és a dir, que inicien un nou cicle educatiu. Aquesta guia —que recull tota l’oferta educativa de la ciutat amb les característiques i els serveis de cada centre també es pot consultar i descarregar al web municipal www.l-h.cat/educacio.   

Un total de 30.033 alumnes de 3 a 16 anys estan escolaritzats a la ciutat aquest curs. Els alumnes d’educació infantil i primària (3-12 anys) són 20.425, i els d’ESO (12-16 anys), 9.608.