Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Substitució dels sistemes d’enllumenat en disset instal·lacions esportives de l’Hospitalet

Avatar photo

S’instal·len equips led amb tecnologia domòtica, que permeten millorar l’enllumenat del terreny de joc dels equipaments, alhora que s’aconsegueix un estalvi energètic i econòmic i la reducció de l’emissió de diòxid de carboni (CO2)

La Regidoria d’Esports està duent a terme la substitució de l’enllumenat i dels sistemes de control dels terrenys de joc de disset instal·lacions municipals. Els nous models que s’instal·len són més eficients i estan dotats de tecnologia domòtica que regula la intensitat de la llum i els horaris de funcionament dels equips.

Aquesta actuació s’emmarca en les millores que de manera constant es realitzen en els equipaments esportius municipals per avançar en els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica i oferir els millors serveis als usuaris.

Personal de la brigada i dels equipaments esportius està realitzant la substitució de l’enllumenat per noves làmpades de sistema led que suposen, aproximadament, un estalvi de consum elèctric de 164 kW (32,80 euros) per hora. A més, l’emissió de CO₂ baixa en 22,6 kg. Això suposa que, en un ús mitjà de 1.500 hores anuals, l’estalvi aproximat és de 246.000 kW (49.200 euros). L’emissió de CO₂ en aquest període es redueix en 34 tones.

Es preveu que la instal·lació dels nous equips d’il·luminació, que ha tingut un cost de 367.846 euros, quedi enllestida a finals d’aquest mes. Aquesta actuació ha comptat amb una aportació per part de la Diputació de Barcelona, a través del projecte específic de Resiliència 2.0, en el marc del Pla de concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

Es preveu que abans que acabi aquest any es doni continuïtat a aquesta actuació amb la renovació dels equips d’enllumenat d’altres instal·lacions.

Les instal·lacions en les quals s’està procedint a millorar l’enllumenat són els camps municipals de futbol Pubilla Cases, L’Hospitalet Centre, Feixa Llarga, la Florida, Provençana, Gornal, Can Buxeres, Santa Eulàlia; els poliesportius municipals Gornal, Bellvitge i Centre Marcel·lí Maneja; la pista municipal de Gasòmetre; el Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante, i diferents pistes de petanca municipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els premis Ciutat de Gavà reconeixen entitats i col·lectius del municipi

Notícia següent

Nombrosa resposta de les famílies vendrellenques al Casal de Pasqua 2023

Notícies relacionades