S’inicien les obres de construcció de carrils bici a les escoles a Sant Cugat

És una inversió de gairebé 280.000 euros avalada pels pressupostos participatius

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les obres per construir carrils bici fins a tres dels centres educatius de primària que hi ha a la ciutat comencen aquesta setmana. L’empresa adjudicatària, Asfaltos Barcino, farà els treballs durant els pròxims 2 mesos.

Un cop finalitzades les obres, el CEIP Gerbert d’Orlhac quedarà connectat amb carril bici amb el barri de Sant Francesc. Així mateix, també s’estendrà el carril bici fins als CEIP’s Joan Maragall i Ciutat d’Alba des del centre, Volpelleres i Mira-sol.

El cost de les obres ha quedat dividit en dos sectors. El Sector A, el del Gerbert d’Orlhac, té un pressupost de 99.704€, i el Sector B, el del Joan Maragall i el Ciutat d’Alba, en té un de 180.048€. Gairebé 280.000€ avalats pels pressupostos participatius.

En total s’habilitaran i es construiran més de 2 quilòmetres de nous carrils bici:

Nous itineraris en bici per anar a l’escola amb seguretat

Al centre de la ciutat, per adequar itineraris en bici, còmodes i segurs, a diverses escoles de Sant Cugat, es faran els següents treballs:

·   Escola Joan Maragall: S’habilita un carril bici segregat per la vorera i contrasentit del carrer Estapé, per connectar amb el barri de Sant Domènec i amb Volpelleres. Per incrementar la seguretat, es posaran coixins berlinesos en diferents carrers del barri i es senyalitzaran amb el símbol de la bici i velocitat màxima de 30 km/h.

·   Escola Gerbert d’Orlach: S’habilita un carril bici que transcorrerà pels carrers de Salvador Espriu –entre el passeig Francesc Macià i Clementina Arderiu–, i el carrer Clementina Arderiu i Carles Riba –entre el passeig Francesc Macià i el carrer de Josep Vicenç Foix–. El carril serà bidireccional i anirà per la calçada o la vorera, depenent del tram, sempre segregat del trànsit i dels vianants.

Nous carrils bici per anar segurs a l’escola

A Mira-sol, es millora la connexió entre l’estació de FGC amb el Turó de Can Mates i l’Escola Ciutat d’Alba, amb les següents actuacions:

·   carril bici bidireccional en calçada a l’avinguda del Carril, des de l’avinguda de Bell Indret fins a la carretera de Vallvidrera.

·   Senyalització dels carrers de vianants de la Colònia Oller per permetre la circulació de bicis i patinets en els dos sentis de la marxa.

·   Pacificació del carrer Vallseca amb coixins berlinesos, un nou pas de vianants i senyalització horitzontal a la calçada.

El projecte sorgeix dels Pressupostos Participatius 2018-19 i s’emmarca en l’aposta municipal per pacificar els entorns escolars.