Simulacre sense incidències de 82 sirenes que alerten d’accident químic

17.700 persones, entre alumnes i personal docent de les zones on hi ha sirenes, han participat a l’exercici fent la pràctica de confinament

Protecció Civil de la Generalitat ha provat al llarg d’aquest matí l’efectivitat del so i cobertura de 82 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. Entre les 10.00 h i les 12.50 h s’han activat seqüencialment totes les alarmes, ubicades en 36 municipis catalans. Tot plegat com a part d’un simulacre que s’ha resolt sense incidències. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 197 trucades de ciutadans alertant del so de les sirenes. El Tarragonès ha estat la comarca on s’han rebut més trucades, 151, tot i que la xifra ha estat molt menor que en l’últim exercici del mes de novembre, en què se’n van rebre 253. El Baix Llobregat ha estat la segona comarca amb més trucades, 29, mentre que el novembre passat van ser 31. La tercera comarca ha estat el Vallès Oriental amb 6, per 4 del novembre passat.
Pel que fa a la participació dels centres educatius durant la prova, 39 escoles i instituts de 18 municipis diferents han participat a l’exercici fent un simulacre de confinament a les aules. En total, entre alumnes, professors i altres personal docent i no docent, han participat a l’exercici unes 17.700 persones.