Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

S’entreguen 40 habitatges de lloguer social a 40 famílies de Cornellà

Avatar photo
Es tracta d’una promoció de 40 habitatges de lloguer social amb aparcaments i trasters i una qualificació energètica AA

Aquest dissabte, 18 de maig s’han entregat les claus a les persones adjudicatàries dels 40 habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer de la promoció Famades ubicada a Cornellà de Llobregat.

L’acte ha comptat amb la presència de la Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella. L’edifici Famades és una promoció resultant de la col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, la Fundació SALAS, promotora de l’edifici, i la Fundació Nou Lloc, que gestionarà els lloguers.

Durant l’acte, els nous llogaters i llogateres de l’edifici Famades han rebut les claus de les seves noves llars. Ha estat al pàrquing del mateix edifici, en un acte presidit per la Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella;  el President de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve; el President de la Fundació SALAS, José Miguel Deus; i el Tinent d’Alcalde de Política Territorial i Habitatge de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Antonio Martínez Flor.

A més, l’acte ha comptat amb la presència de la Secretària d’Habitatge del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, Marina Berasategui; la Directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau; així com Lourdes Peregrina i M. Jesús Bordonado com a representants de l’Instituto de Crédito Oficial (ICO).

 

Model de col·laboració públic—privada.

L’edifici Famades és un projecte impulsat a la localitat gràcies a una col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, que ha realitzat una concessió administrativa per als 53 anys vinents, que és alhora prorrogable fins a un màxim de 75 anys, a la Fundació SALAS com a promotora i a la Fundació Nou Lloc que gestionarà els lloguers, amb l’objectiu d’impulsar habitatge social de lloguer i facilitar-ne l’accés a la població del municipi.

La promoció és, alhora, un projecte subvencionat per l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i  per la Unió Europea a través dels Fons Europeus Next Generation. A més,  també  compta amb el finançament de l’Instituto de Crédito Oficial (ICO).

 

40 habitatges amb la màxima qualificació energètica

L’edifici, ubicat al Passeig de la Campsa, 6, el componen 40 habitatges de lloguer social d’un, dos i tres dormitoris, places d’aparcament i trasters en el mateix bloc.

Famades destaca, també, per comptar amb una qualificació energètica AA, la màxima possible que atorga l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). Una qualificació obtinguda per disposar d’instal·lacions d’eficiència energètica com plaques solars fotovoltaiques, un sistema d’aerotèrmia per a la producció d’aigua calenta sanitària i climatització (aire fred i calent).

El president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, ha assenyalat durant l’acte de lliurament de claus que “aquesta promoció d’habitatges de lloguer social és el resultat d’un treball exemplar de col·laboració publicoprivada. Pel costat privat tenim COHABITAC, la coordinadora de fundacions promotores i gestores d’habitatge social de lloguer a Catalunya que engloba a la Fundació SALAS, promotora d’aquests habitatges i a la Fundació Nou Lloc, gestora dels lloguers.

Per l’altre costat l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, que ha cedit a les fundacions el sòl per tal que aquestes puguin construir aquests 40 habitatges i gestionar els seus lloguers socials.” A més, ha afegit que “aquest projecte ha estat possible també gràcies a l’ICO, l’Agència de l’Habitatge, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea a través dels Fons Europeus de recuperació Next Generation, que en faciliten el finançament i subvenció”.

Seguidament, el president de la Fundació SALAS, José Miguel Deus, ha remarcat que “aquest edifici forma part d’un projecte més gran que estem implantant a tota Catalunya. Un exemple d’un model de desenvolupament de col·laboració publicoprivada que ens ha permès posar al mercat uns habitatges amb unes condicions i qualitats excepcionals, tant pel que fa a materials com a la seva doble qualificació energètica AA i a un preu molt assequible de 7,50 €/m². Un èxit que repetirem aquí a Cornellà a principis del 2025 amb el lliurament de la promoció Soler i Cortada amb 53 habitatges nous de lloguer social”.

El Tinent d’Alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Martínez Flor, ha destacat: “La política municipal en matèria d’habitatge se centra en l’impuls d’iniciatives que permetin a la ciutadania l’accés a un habitatge digne amb el desenvolupament del Pla Local d’Habitatge i cercant acords amb entitats supramunicipals i promotors privats que a més treballin en el desenvolupament de la promoció d’habitatge social”.

La Consellera de territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha manifestat que “cal garantir els consensos necessaris per garantir el dret a l’habitatge. Aquest d’avui és un gran exemple de la col·laboració publicoprivada entre administracions i entitats del tercer sector”.

 

Més sobre la Fundació SALAS

La Fundació SALAS és una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2004 i homologada per la Generalitat de Catalunya com a Promotora Social, que té com a objectiu posar al mercat habitatges a preus assequibles per tal de donar resposta a una demanda social no satisfeta, tant en règim de venda com de lloguer.

En aquest sentit, la Fundació SALAS desenvolupa promocions d’edificis d’obra nova en col·laboració amb l’administració pública. Els habitatges socials, a preus assequibles, estan dissenyats tenint en compte criteris de sostenibilitat, per tal de reduir l’impacte mediambiental, i d’accessibilitat, garantint que totes les persones puguin fer vida als mateixos.

La Fundació SALAS està promovent avui dia més de 1.500 habitatges d’HPO a Catalunya, fet que la converteix en la promotora privada d’HPO mes gran del país.

En l’actualitat, la Fundació SALAS ha fet entrega de 448 habitatges de lloguer social a preus assequibles i 663 més per l’any 2025 a diferents municipis com Cubelles, Sant Andreu de Llavaneres, Olesa de Montserrat, Palau-solità i Plegamans, l’Ametlla del Vallès, o Terrassa, entre d’altres.

Promocions com Terral, amb 62 habitatges de lloguer social a Sitges, o Edifici Atrium i Edifici Àgora, amb 260 pisos en conjunt a Martorell, han fet possible l’ampliació del parc d’habitatge assequible de Catalunya.

 

Més sobre la Fundació Nou Lloc

Fundació Nou Lloc Habitatge Social és una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2006 i homologada per la Generalitat de Catalunya per promoure habitatges de lloguer social assequible.

Fundació Nou Lloc es va crear amb la vocació de facilitar l’accés a l’habitatge a les persones, independentment de les seves condicions econòmiques o socials, i amb la voluntat de coordinar esforços i iniciatives, tant del sector públic com del privat, per satisfer les demandes socials en el camp de l’habitatge.

La Fundació Nou Lloc ha lliurat dues promocions durant el 2023 i primer trimestre del 2024, amb un total de 173 habitatges.

En l’actualitat gestiona 9 promocions comptant aquesta que entreguem avui que, en conjunt, sumen 491 habitatges.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Institut de Música d’Andorra es convertirà en un conservatori

Notícia següent

Primera activitat del programa ‘Balaguer Conviu’

Notícies relacionades