Els Amics de les Arts o Els Pets al 2n Festival Observa de Sabadell

  Aquest cicle oferirà música i cultura per a tots els públics amb entrades des dels 10 euros

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  L’amfiteatre del Parc de Catalunya de Sabadell acollirà del 25 de maig a l’11 de juny la segona edició del Festival Observa, que comptarà amb l’actuació d’artistes com Els Amics de les Arts, Els Pets, Ginestà, La Frontera, Lágrimas de Sangre, Santa Salut o Scorpio. Aquest cicle, pensat des de Sabadell per a tota la ciutat, regió i país, oferirà música i cultura per a tots els públics. La venda d’entrades anirà des dels 10 euros i estarà disponible a partir del 6 de febrer, a les 10 h, al web oficial: www.festivalobserva.com.

   

  Entre les propostes, hi haurà una nit de cine a la fresca i espectacles com “La Nit dels Musicals”, de producció local, a més dels tributs de Mecano i Devotion Mode. Aquesta edició també tindrà en compte els més petits, i el diumenge 4 de juny acollirà un concert infantil. Durant les setmanes vinents, s’aniran desvetllant la resta d’artistes que formaran part del cartell.

   

  La gran novetat de la segona edició de l’Observa és l’espai gastronòmic, que comptarà amb restaurants locals com el Rauxa. També hi haurà música electrònica els diumenges a la tarda. Tot això en un recinte que disposa d’un espai village, servei de barres i capacitat per a 3.000 espectadors.

   

  Aquest any també s’ha dut a terme una redistribució de l’espai perquè el perímetre tancat sigui més petit. L’objectiu és facilitar la mobilitat en aquesta zona i causar el menor impacte possible en el parc i en el conjunt de la ciutadania.

   

  Així ho han anunciat Jose Luis Castet, director del festival, a la roda de premsa d’aquest dimecres al Teatre Principal de Sabadell. Castet ha apuntat que “es busca fer un esdeveniment transversal. Tenim la Frontera, que és un grup dels 80, Santa Salut o Lágrimas de Sangre, per a gent del 2000, concerts infantils… busquem tocar tots els pals i programar per a tota la ciutat”.

   

  A més, Albert González, responsable de la Nit dels Musicals, ha explicat que aquesta aposta de l’Observa suposa “recuperar un element del Fresc Festival que va deixar-se de fer per la pandèmia. Està pensada en clau local i la idea és que vagi creixent. Aquest any ens centrarem a fer lluir el talent que hi ha a la ciutat en l’àmbit del teatre musical”.

   

  Per la seva banda, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha destacat que “s’ha treballat molt l’impacte del festival a la ciutat per aconseguir consolidar-lo, recuperar un espai emblemàtic i arribar a ser una proposta cultural de referència del Vallès”.

   

  Les persones assistents podran gaudir de tres setmanes plenes d’artistes de l’escena nacional i internacional, que han col·locat les seves cançons i discs entre els més venuts del país, en una cita musical que es vol consolidar com a referent en el sector cultural.

   

  Els organitzadors han reiterat que l’objectiu del festival va més enllà de la promoció i l’oferta de música, cultura i entreteniment. Així, promou mesures com la contractació d’empreses locals i km 0, i de joves per a l’execució de funcions relacionades amb la seva organització, que suposarà la creació d’un centenar de llocs de treball.

   

  La segona edició del festival compta amb el suport d’institucions com ara l’Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. A més, l’Observa estarà patrocinat pel Visit Sabadell en el marc del programa de Projecció de la ciutat i turisme, que té l’objectiu que Sabadell sigui seu d’esdeveniments culturals de rellevància. En aquest sentit, es pretén que la ciutat exerceixi de capital cultural i que el festival esdevingui un pol d’atracció de visitants, economia i negoci.

   

  El festival també compta amb el patrocini de marques com San Miguel, TUS, SbdGo, La Capsa de Trons i Mite’ls, i tindrà com a mitjans oficials iSabadell i Ràdio Sabadell.