Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

El segell de la transparència torna a distingir l’Ajuntament de Sant Joan Despí

Avatar photo

L'Ajuntament de Sant Joan Despí l'ha obtingut complint el 100% dels indicadors avaluats

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha tornat a distingir l’Ajuntament de Sant Joan Despí per la transparència de la seva comunicació pública amb el lliurament del Segell Infoparticipa 2022. Aquest distintiu premia la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. L’Ajuntament de Sant Joan Despí l’ha obtingut complint el 100% dels indicadors avaluats.
El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, Cristian Rastrojo, ha recollit el Segell Infoparticipa 2022 el dilluns 20 de març en un acte institucional celebrat al Rectorat de la UAB, juntament amb la resta d’ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya reconeguts.
Amb aquest guardó, l’Ajuntament renova per setena vegada consecutiva el reconeixement de referència a les bones pràctiques de la comunicació institucional. Dels més de 900 ajuntaments que hi ha a Catalunya, només 135 han rebut el Segell Infoparticipa. D’aquests, un de cada tres l’han obtingut amb tots els indicadors positius, com és el cas de Sant Joan Despí.
Cada any, el Segell Infoparticipa analitza la transparència informativa dels webs de les institucions locals a partir de 52 indicadors que es basen en la Llei de Transparència. Els indicadors avaluen la informació publicada als webs referent a qui són els i les representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana i quina informació es proporciona sobre el municipi.
Enguany, el nombre d’indicadors avaluats s’ha mantingut respecte l’anterior avaluació, però s’ha incrementat el nivell d’exigència qualitativa dels continguts i de la forma en què es presenten, per garantir que siguin entenedors i accessibles. Tot i incrementar-se el nivell d’exigència, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha complert de nou amb la totalitat dels indicadors que s’han avaluat.
D’aquesta forma, s’assoleix un dels objectius en matèria de Govern Obert del Pla d’Actuació Municipal com és el de mantenir els resultats assolits en transparència, amb una aposta per una informació pública de qualitat, didàctica i transparent.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Afectacions del trànsit per la Volta a Sabadell: Coneix els detalls

Notícia següent

La Guàrdia Civil destrueix a Lleida més de 2.200 armes intervingudes

Notícies relacionades