Saquejos, barricades i atacs contra el Palau de la Música a la protesta a Barcelona

Les principals destrosses es concentren al Passeig de Gràcia i els Mossos demanen als ciutadans que no s'apropin

Un grup de manifestants crea una barricada a la zona de Gràcia. ACN.
La cinquena nit consecutiva de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel a Barcelona ha registrat els primers aldarulls. Diversos grups violents s’han desmarcat de la manifestació general, que durant la primera hora ha transcorregut de forma pacífica, i han protagonitzat els primers incidents a la ciutat. Les principals destrosses es concentren al voltant de la plaça Catalunya i el Passeig de Gràcia, on els violents han vandalitzat les botigues Nike, Tous i Desigual i Adidas. També han fet barricades amb contenidors entre Pau Claris i Gran Via. Paral·lelament, un grup ha fet llançament de pedres a la façana del Palau de la Música, on han trencat els vidres. Els Mossos demanen a la ciutadania que no s’apropi a la zona.
Les principals accions violentes s’han produït de la mà de persones encaputxades que anaven amb la cara tapada. A més dels saquejos a botigues i les barricades, han tirat motos estacionades a terra i han fet llançaments de pedres i objectes als agents dels Mossos d’Esquadra. La tensió ha anat creixent entre manifestants i policia, produint-se les primeres corredisses, així com alguna càrrega per part dels agents. També s’han escoltat trets de salves.

Una altra de les zones afectades ha estat l’edifici de la Borsa de Barcelona, ubicat també a Passeig de Gràcia, on s’ha originat un petit incendi que ja s’ha pogut apagar.

Pel que fa al gran gruix dels participants a la convocatòria, s’han desmarcat a través de xarxes socials dels episodis més violents i dels saquejos. Així, asseguren que la manifestació ja està desconvocada i condemnen les actituds “d’alguns manifestants”.