Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

S’aprova la construcció del nou hospital del Vallès Occidental

Avatar photo
L’AMB ha aprovat avui una modificació del planejament urbanístic vigent per ubicar el centre a la cruïlla entre Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet

El consell metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat inicialment aquest dimarts la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la construcció del nou hospital de proximitat del Vallès Occidental, un equipament que es construirà a la confluència dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet.

El nou dispositiu serà un centre d’alta resolució per a les patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. Tindrà consultes per a atenció especialitzada, gabinets per a proves diagnòstiques i quiròfans per a cirurgia ambulatòria. També oferirà atenció urgent, rehabilitació i servei de diagnòstic per la imatge. Així mateix, per cobrir les necessitats del territori en atenció intermèdia, comptarà amb places d’hospital de dia i llits per a pacients de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts.

L’hospital atendrà una àrea formada per 180 mil habitants corresponent a cinc poblacions: Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès. La gestió correspondrà al Consorci Sanitari del Parc Taulí.

La modificació del PGM ha estat redactada per l’AMB el consens amb els ajuntaments afectats i el Servei Català de la Salut i en coordinació amb els treballs del Pla director urbanístic metropolità. A més de l’hospital, la proposta inclou:

  1. Transformar l’antiga carretera N-150 en una avinguda metropolitana que millori les connexions a peu, en bicicleta i amb transport públic entre els municipis afectats, de manera que es garanteixi una bona accessibilitat al nou hospital.
  2. Nous espais verds a les vores del riu Sec i la riera de Sant Cugat que millorin les connexions entre Collserola i el riu Ripoll.
  3. La construcció d’un barri a l’entorn de l’hospital amb noves places, equipaments, habitatges (40% de protecció oficial), comerços i activitats terciàries.

Després de l’aprovació inicial per part del consell metropolità, s’iniciarà el procés d’informació pública de la modificació del PGM, en què la ciutadania i les institucions podran presentar les al·legacions i els informes que considerin oportuns.

Amb l’aprovació definitiva de la modificació del PGM, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, s’iniciaran els tràmits per cedir els terrenys al Servei Català de la Salut i per convocar el concurs de redacció del projecte. La previsió és engegar el concurs el 2025.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El salari dels funcionaris pujarà: S’han donat les condicions per un augment extra

Notícia següent

Dos detinguts per robar cable de coure a l’R4 a Manresa

Notícies relacionades