Dilluns, 9 de desembre de 2024
És notícia

Santa Coloma presenta el seu PAM amb una crida a la participació ciutadana

Avatar photo
El Pla d’Acció Municipal 2024-2027 incorporarà debats i propostes a peu de carrer per escoltar les opinions dels veïns de primera mà

Avui s’ha presentat el Pla d’Acció Municipal 2024-2027 de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El document – encara un esborrany – està pensat per abordar diversos eixos temàtics del municipi amb l’objectiu de comptar amb una forta participació ciutadana. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, s’ha encarregat d’encapçalar l’explicació del PAM al Pompeu Lab, el centre d’innovació social més destacat de la ciutat. “Volem somiar amb els peus a terra per transformar la realitat del municipi”, ha expressat Parlón.

Durant la seva explicació, l’alcaldessa ha remarcat la necessitat de renovar aquest “contracte social” cada quatre anys per atendre les necessitats de la ciutadania. El document ja compta amb reptes en termes d‘habitatge, seguretat, igualtat, acció climàtica i educació, entre altres eixos. No obstant això, tal com han explicat les responsables de l’equip de govern, la innovació serà clau per poder atendre les necessitats dels ciutadans amb molta més atenció. “És molt important l’escolta activa a partir de les regidories de districte. El PAM ha d’incorporar la mirada amb el conjunt dels districtes”, ha citat l’alcaldessa.

3 fases principals

Entre les novetats d’aquest Pla d’Acció, i seguint la línia de la crida de la participació ciutadana, Cristina Vargas, tinenta d’alcaldessa, s’ha encarregat de detallar el calendari que seguirà aquest PAM. En primer lloc, l’apartat més tècnic, ha consistit en la redacció de l’esborrany que avui s’ha presentat públicament. I, seguidament, la part més innovadora, que començarà aquest dissabte. “Començarem les sessions temàtiques grupals enfocades a la ciutadania organitzada. Però podrà participar tothom”, ha explicat Vargas. En aquestes, es tractaran diverses temàtiques – que ja s’han contemplat al PAM – amb l’objectiu de generar debats entre la ciutadania i així poder recollir les seves opinions de primera mà. En total, se’n faran 15.

Un cop s’hagi superat aquesta fase – que començarà aquest dissabte fins a l’arribada de la primavera – entrarà en joc la presència al carrer. Tal com ha detallat Vargas, s’ubicaran diverses carpes per poder escoltar els veïns i veïnes – és a dir, la societat no organitzada – dels sis districtes. A més, això permetrà tenir una mostra més àmplia quant a edat, gènere i interessos. Amb alguns jocs com la butlleta gamificada i diversos premis, es recolliran les opinions amb l’objectiu de poder enriquir el document. I, per acabar en aquesta fase, es duran a terme entrevistes a personalitats o representants de sectors per tractar temàtiques concretes, juntament amb un bon ús de la pàgina web i les xarxes socials.

I, finalment, la darrera fase consistirà a comptabilitzar els resultats i elaborar la memòria final per retornar-la a la ciutadania. Amb aquest conjunt d’accions, l’Ajuntament pretén generar mecanismes d’incentius i atracció per atraure la participació ciutadana. “Volem que la gent i els col·lectius que normalment no participen ho facin per poder tenir en compte la seva veu”, ha remarcat Núria Parlón.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

En La Gran Festa de la Calçotada de Valls es degustaran entre 80.000 i 100.000 calçots

Notícia següent

Parets del Vallès presenta la regidoria de Benestar Emocional

Notícies relacionades