Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Santa Coloma de Gramenet demana la retirada de l’arbrat mort a la Serralada de Marina

Avatar photo
L’alcaldessa, Núria Parlon, adreça una petició al Departament d’Acció Climàtica sol·licitant la col·laboració econòmica i tècnica

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha adreçat una carta a Anna Sanitjas, Directora general de Boscos i Gestió del Medi, depenent del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la qual sol·licita a la col·laboració per abordar de manera urgent la retirada de l’arbrat mort de la Serralada de Marina que afecta greument al municipi.

A la missiva Parlon apunta que ens enfrontem actualment a una situació crítica amb relació a la salut de les zones forestals, principalment causada per la prolongada sequera, que està provocant una mortalitat sobrevinguda de l’arbrat. Des del consistori s’informa al Departament que s’ha detectat un increment significatiu d’arbres morts i afectats per l’escarabat comú dels brots del pi (Tomicus piniperda). Fa dos anys es va patir aquesta plaga durant els quals, amb la col·laboració de la Generalitat, es van dur a terme actuacions de retirada dels pins afectats.

A la carta, l’alcaldessa explica que “aquesta situació està causant danys considerables en la nostra zona forestal i periurbana, posant en perill la biodiversitat local i provocant l’acumulació de combustible amb el consegüent risc d’incendi”.

Per tal de fer front a aquesta problemàtica, des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, es sol·licita la col·laboració econòmica de la Direcció General de Boscos  per abordar la retirada d’arbrat afectat per la sequera i la implementació de mesures de control de l’escarabat comú dels brots del pi. Aquestes accions són crucials per preservar la salut dels nostres boscos i prevenir la propagació d’incendis forestals, garantint alhora la seguretat i el benestar dels nostres ciutadans.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut a Saragossa l’autor de la mort violenta d’un home a Cambrils

Notícia següent

Sabadell recuperarà el 20% de l’aigua que consumeix anualment

Notícies relacionades