Sant Joan Despí ofereix diferents subvencions per a empreses i persones

Una de les novetats és la subvenció destinada a l'emprenedoria, per ajudar a les persones treballadores autònomes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert un paquet de subvencions destinades a fomentar les activitats comercials i de serveis, dinamitzar el sector comercial i empresarial, promoure la contractació de persones desocupades, donar suport a les persones treballadores autònomes i fomentar la igualtat a les empreses i la presència de la dona a l’àmbit de l’emprenedoria.

Una de les novetats és la subvenció destinada a l’emprenedoria, per ajudar a les persones treballadores autònomes. Així, les persones que hagin iniciat una activitat empresarial a 2022 dins del règim especial de treball autònom podran accedir a aquest ajut.

 

Pel que fa al comerç, l’Ajuntament ofereix subvencions per promoure l’obertura de nous establiments comercials i de serveis, per millores i adequacions de locals comercials i per a la modernització, millora i dinamització de les parades dels mercats municipals. Així mateix, es destinen ajuts a les associacions empresarials i comercials per a l’adaptació digital, la innovació i la dinamització del sector comercial i empresarial de la ciutat.

En l’àmbit de l’ocupació, l’Ajuntament ofereix subvencions a les empreses que contractin persones desocupades de la ciutat durant un mínim de 12 mesos, preferentment de col·lectius amb especials dificultats d’accés al mercat de treball.

 

Una altra línia de subvencions està destinada a fomentar l’elaboració i implementació de plans d’igualtat a les empreses que contribueixen a garantir la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en aquest àmbit. El termini de presentació de sol·licituds per a aquest conjunt de subvencions finalitza el 30 de novembre de 2023.