Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Sant Joan Despí augmenta el pressupost del servei d’ajut a domicili

Avatar photo
L’Ajuntament ha augmentat un 24% el pressupost

Compromès amb les persones que requereixen atenció domiciliària i amb l’objectiu d’oferir una atenció de qualitat, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha augmentat un 24% el pressupost que destina al servei d’ajut a domicili (SAD) que aquest any 2024 arriba a 1,1 milions d’euros.

Un increment que persegueix “millorar l’autonomia de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat o dependència al seu entorn domiciliari”, segons l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García.

D’altra banda, el canvi de contracta ha millorat aspectes com l’ampliació del servei de suport psicològic a les persones beneficiàries –296 el 2023– en 80 hores (en el contracte anterior era de 60) a més de la disponibilitat d’ajudes tècniques com grues, llits articulats, cadires de bany i dutxa i altres que milloren l’atenció que reben les persones usuàries al seu domicili.

Cobrament de prestacions

D’altra banda, la modificació del decret estatal que regula les prestacions del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, incorpora entre altres novetats, que les persones valorades com a Grau I podran cobrar la prestació econòmica de cuidadora o cuidador d’un familiar encara que no visqui al mateix domicili. La prestació econòmica puja a un màxim de 180 euros.

Finalment, i amb l’objectiu de garantir el benestar de les persones beneficiàries, es preveu un augment d’hores del servei tot prioritzant les persones més vulnerables.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La lluita de la dona protagonitza el programa de Memòria Democràtica de Tarragona

Notícia següent

Un accident a l’A-2 entre dos camions deixa una persona ferida

Notícies relacionades