fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Sant Joan Despí aprova un pressupost de 54,8 MEUR per millorar la ciutat

Avatar photo

L’Ajuntament de Sant Joan Despí disposarà per al pròxim any 2024 d’un pressupost de 54,8 milions d’euros que estarà encaminat a la millora de la ciutat i al benestar. El pressupost municipal tindrà com a objectius estratègics: les actuacions en els àmbits social, econòmic i mediambiental; la millora de la qualitat de vida de la ciutadania; el manteniment del programa d’inversions, i l’equilibri pressupostari com a garantia de gestió.

En sessió celebrada el dijous 30 de novembre, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat el pressupost municipal de 2024, amb els vots a favor de PSC i SJDECP, l’abstenció d’ERC i de JxSJD i els vots en contra de PP i Vox.

El pressupost per a 2024 ascendeix a un total de 54.871.870 euros. De cada 100 euros del pressupost, 38,5 euros es destinen a serveis a les persones; 38,5 euros, a manteniment i millora de l’espai públic; i 23 euros a funcionament de l’administració. Per la seva banda, l’empresa municipal Adsa tindrà un pressupost de capital de 3.760.021 euros.

L’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha expressat que el pressupost municipal de 2024 “servirà per continuar desenvolupant polítiques per al benestar de la ciutadania i projectes per a la millora de la nostra ciutat. Les persones, la promoció econòmica, l’ocupació, la seguretat, la qualitat de vida, el medi ambient i la igualtat defineixen uns comptes municipals que són possibles gràcies a una situació financera equilibrada que ens permet continuar invertint en equipaments i infraestructures”.

Pel que fa a les inversions, l’Ajuntament destinarà 3.656.184 euros per desenvolupar múltiples actuacions. Entre altres, la reforma integral del Centre Cívic Les Planes, la remodelació de la plaça de Maria Aurèlia Capmany, millores a carrers i places i als camins del riu, l’enjardinament de diferents espais, la renovació de jocs infantils, la millora dels carrils bici de l’avinguda Onze de Setembre i del passeig del Canal, la posada en funcionament de la pista de skate al parc de la Fontsanta, la col·locació de tendals per a ombra a espais públics, la reforma de l’edifici de l’antic Pascual Cañís, reformes a centres educatius i la millora de la piscina del poliesportiu municipal Calvet i de les piscines Fontsanta.

El capítol d’inversions també dedica una atenció especial a les accions relacionades amb el medi ambient i amb el Pla Sant Joan Despí pel Clima, de forma que es continuarà amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments i escoles i es posaran en marxa una electrolinera i una fotolinera.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Identifiquen factors psicològics que expliquen l’excés de medicació en adolescents

Notícia següent

Un home comet una agressió a la seva parella

Notícies relacionades