Sant Joan Despí programa més de 40 propostes per viure un Nadal màgic

L'arribada dels Reis Mags el pròxim 5 de gener posarà punt final a les festes nadalenques a la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest any, Sant Joan Despí viurà un Nadal màgic. L’Ajuntament i les entitats de la ciutat organitzaran més de 40 propostes per gaudir d’un Nadal ple de tradicions populars, música, dansa, esport, solidaritat i activitats comercials que acabarà amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient.

 

Una de les primeres activitats nadalenques és l’Exposició de Pessebres, que ha arribat a la seva 66a edició. Fins al 8 de gener, a la seu de l’Associació de Pessebristes de Sant Joan Despí, podem admirar 18 diorames que recreen diferents escenes del pessebre.

 

Per a la canalla, una de les activitats més esperades és el Tió de Nadal Popular, que el 17 i 18 de desembre visita diferents places de la ciutat perquè nenes i nens puguin fer cagar el tió i participar en tallers.

 

La solidaritat estarà molt present a les festes de Nadal de Sant Joan Despí. Tindrem la Ràdio Marató de Ràdio Despí i Creu Roja Joventut per recollir joguines per a la campanya ‘Cap infant sense joguina’, i les activitats organitzades a benefici de La Marató de TV3 per diferents entitats i pels poliesportius municipals.

 

Serà un Nadal amb molta cultura i molta festa, amb els concerts i els balls de Nadal i d’Any Nou, el Pare Noel de l’Associació de Veïns i Veïnes de les Planes, la Festa de Nadal per a la Gent Gran, la ballada de sardanes de Sant Esteve o Els Pastorets d’El Castanyot.

 

També serà un Nadal molt esportiu: tindrem casals d’hivern a les instal·lacions esportives municipals, la celebració del Torneig de Ràpides de Nadal del Club Escacs Sant Joan Despí i del Torneig TPAN23 Memorial Juan Manuel Cano del Bàsquet Club Sant Joan Despí.

 

A més, la màgia de Nadal es viurà al comerç local. L’Ajuntament organitzarà activitats de dinamització als eixos comercials: batucada, música en directe, tallers infantils i un espectacle de llum i color. Per la seva banda, l’associació de comerciants Activa Despí celebra una Fira de Nadal el 18 de desembre al barri de les Planes.

 

En paral·lel, començarem a preparar la màgia dels Reis d’Orient. A tots els barris de la ciutat hi haurà bústies reials per poder fer arribar la carta a Ses Majestats. Cartes que també es podran entregar als patges reials els dies 2, 3 i 4 de gener al Parc de les Il·lusions.

 

Prèviament, però, tindrem l’oportunitat de veure per primera vegada la clau màgica que l’alcaldessa lliurarà als Reis Mags (serà els dies 28, 29 i 30 de desembre a la plaça 8 de Març). Tot plegat per fer possible l’arribada màgica de Melcior, Gaspar i Baltasar, als quals rebrem el 5 de gener amb un gran espectacle i amb la cavalcada per tots els barris de la ciutat.

 

Es pot consultar i descarregar el programa de Nadal 22-23 de Sant Joan Despi en aquest enllaç.