Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Sant Feliu demana que el desmuntatge controlat pugui seguir el pla d’obres previst

Avatar photo

Ja s'han iniciat les accions necessàries perquè pugui continuar el desmuntatge controlat de l'antiga estació del ferrocarril, després que dilluns 26 de juny es produís un endarreriment a causa de la presència d'una persona dins de l'obra

L’Ajuntament ha informat que ja s’han iniciat les accions necessàries perquè pugui continuar el desmuntatge controlat de l’antiga estació del ferrocarril a Sant Feliu, després que dilluns 26 de juny es produís un endarreriment a causa de la presència d’una persona dins de l’obra.

En paraules a Ràdio Sant Feliu la presidenta de l’Àrea de Territori, Transició Ecològica i Planejament de l’Ajuntament, Mònica Lafuente, assegura que s’ha contactat amb ADIF com a propietària de l’edifici, que ja ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra.

Actualment l’entitat pública es troba a l’espera de la decisió de la jutgessa -que ha admès a tràmit la denúncia- sobre si es procedirà amb el desallotjament.

Lafuente ha destacat la importància de complir els terminis marcats en el calendari d’obres, atès que “avui començava el desmantellament per treure els elements patrimonials, tal com la ciutadania va decidir en una consulta”. En aquest sentit, des de l’equip de Govern s’espera reprendre l’abans possible la intervenció a l’estació, situació que la presidenta de l’Àrea de Territori assegura que “tant l’Ajuntament com la societat de Sant Feliu que està esperant amb interès la materialització d’aquesta obra també desitgen”.

En relació a la persona present dins de l’obra, Lafuente ha destacat que “les reivindicacions són legítimes i mereix tot el respecte des del seu parer i els seus coneixements”, però ha instat a tenir molta precaució, atesa la perillositat de romandre en un espai en obres. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Feliu ha pres les mesures pertinents per garantir la seguretat i evitar possibles danys personals, ja que la zona es troba perimetrada i senyalitzada com a àrea d’obra.

L’antiga estació, memòria viva de la ciutat

Des de l’Ajuntament de Sant Feliu es té present la importància patrimonial i sentimental de l’estació. És per això que es té cura expressa de la preservació documental, a través de la identificació d’elements arquitectònics de l’edifici original, la selecció d’elements recuperables, i l’enumeració i catalogació dels elements d’interès patrimonial i sentimental. Aquests elements es custodiaran a l’espera d’habilitar un espai museístic en la futura estació soterrada.

Aquesta notícia s’anirà actualitzant en funció dels esdeveniments a través dels diversos mitjans i xarxes socials de què disposa l’Ajuntament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × five =

Notícia anterior

Mor l’exdiputat del Parlament de Catalunya Maties Vives i March

Notícia següent

La 23a Nit de Bruixes ja escalfa els motors de cara a aquest cap de setmana

Notícies relacionades