Sant Cugat substitueix la festa dels Tres Tombs per una exposició

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abad han acordat substituir els Tres Tombs per una exposició sobre aquesta tradició a causa de la situació epidemiològica.

Les restriccions que s’han marcat per frenar la propagació del coronavirus han obligat a suspendre la rua que cada any se celebra per Sant Antoni Abad i que estava fixada aquest diumenge, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Però per “mantenir viva la tradició” s’ha organitzat una exposició, ‘La Festa de Sant Antoni. Un segle i mig d’història a Sant Cugat’, accessible des del 22 de gener fins al 4 de març a la Casa Cultura.

Es tracta d’una mostra que repassa la història d’aquesta cita, una de les més antigues de la localitat, a través de fotografies que van des de la segona meitat del segle XIX fins a l’actualitat, com també elements icònics d’aquesta festivitat.

Diumenge vinent el que sí tindrà lloc, en aquesta data assenyalada, serà l’ofici solemne religiós a l’església del Monestir de la ciutat.