Sant Cugat i Som Mobilitat activen un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit

Avatar photo

La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha manifestat que el servei de Som Mobilitat “encaixa perfectament i està alineat amb les nostres polítiques de lluita contra el canvi climàtic”

L’Ajuntament i la Societat Cooperativa Som Mobilitat han activat un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit. La iniciativa, impulsada per la Societat Cooperativa Som Mobilitat i acordada amb Promusa, té per objectiu oferir una opció de mobilitat més sostenible a Sant Cugat. La societat municipal Promusa ha arrendat una plaça d’estacionament i un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament del Monestir, des d’on els socis de Som Mobilitat podran agafar i deixar el cotxe.

L’Ajuntament prioritza la col·laboració per facilitar aquest tipus d’iniciatives associatives, amb l’objectiu de transformar el model de mobilitat existent, dirigint-lo cap a un de més sostenible i cooperatiu. Serveis com els de Som Mobilitat permeten racionalitzar l’ocupació de l’espai públic i els desplaçaments amb zero emissions, a més impulsen sistemes de mobilitat disponibles per a la ciutadania des d’entitats sense ànim de lucre.

La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha manifestat que el servei de Som Mobilitat “encaixa perfectament i està alineat amb les nostres polítiques de lluita contra el canvi climàtic”. Pel que fa a l’ampliació dels cotxes disponibles de Som Mobilitat a Sant Cugat ia la implantació a la ciutat d’iniciatives similars, Gordó ha dit que “estem oberts a totes les iniciatives de mobilitat compartida que es vulguin instal·lar a Sant Cugat perquè és urgent canviar el model de mobilitat actual per un model sostenible que fomenti els desplaçaments a peu o en bicicleta, i quan sigui necessari el cotxe es puguin fer amb serveis de vehicles elèctrics compartits”.

Aquest servei de mobilitat elèctrica compartida està disponible per a totes les persones i organitzacions sòcies de la cooperativa. La tramitació per ser-ne soci es pot fer a través del web www.sommobilitat.coop, fent una aportació única de 10 €. El servei funciona a través d’una app mòbil, amb la que poden llogar el cotxe situat l’aparcament del Monestir i els més de 70 que ja estan en servei arreu de Catalunya.

Som Mobilitat és una cooperativa de consumidors i usuaris, fundada el 2016, amb presència a ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on molts dels usuaris no disposen de vehicle privat, i també en petits municipis d’àrees menys poblades on, l’ús del vehicle, serveix per treure el segon o el tercer vehicle de la llar. Compta amb 3.627 persones i organitzacions sòcies, 3.740 usuaris del servei de carsharing, i 85 vehicles en 30 municipis. La tasca de Som Mobilitat ha permès estalviar 472 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els casals joves de Calafell aconsegueixen la paritat en el seu ús

Notícia següent

Andorra detecta 4 casos de tuberculosi durant el 2022

Notícies relacionades