Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Sant Cugat preveu sumar 362 nous habitatges de lloguer assequible al pròxim mandat

Avatar photo

L’Ajuntament també ha presentat un estudi, encarregat a l’ETSAV, per establir els criteris d’implantació i de disseny del nou habitatge protegit que es construeixi a Sant Cugat

L’alcaldessa Mireia Ingla -acompanyada pel tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch; el tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro; i el sostdirector de l’ETSAV, Roger Sauquet– ha ofert un balanç de l’estat d’execució del Pla d’Habitatge Assequible 2030 impulsat per l’Ajuntament.

Mireia Ingla, alcaldessa: “L’objectiu és aconseguir que com a mínim el 10% de tots els habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer assequible. La nostra ciutat ha de ser un referent a l’hora de donar resposta a les dificultats per accedir a l’habitatge. Hem fet una bona feina de planificació per tal de concretar projectes i fer front a aquesta situació”.

Pel que fa a aquest mandat (2019-23) l’Ajuntament ha lliurat un total de 158 habitatges de lloguer assequible, dels quals 71 han estat de promoció pública (Jeroni Pujades i Casetes dels Mestres), 58 de promoció privada (Benet Moxó) i 29 s’han recuperat a través del dret de tanteig i retracte. Aquesta xifra s’ha doblat respecte el mandat passat, quan es van incorporar 71 nous habitatges.

La previsió és que, a través de l’estratègia marcada al Pla d’Habitatge Assequible, al llarg del proper mandat (2023-27) s’aconsegueixi fer realitat un total de 362 nous habitatges. Per tant, es doblaria la xifra d’habitatges respecte l’actual mandat:

  • 289 de promoció pública: Benet Moixó (fase 1), Grèvol, Andana, Villà, Rimila, Santjoanistes, Emeterio Escudero i CAP Can Mates
  • 25 habitatges cooperatius: Benet Moxó (fase 2)
  • 48 habitatges: recuperats a través del dret de tanteig i retracte sobre antics pisos de venda de Promusa.

En el transcurs de l’acte s’ha repassat l’estat d’execució d’alguns dels projectes del Pla que estan més avançats:

 

  • Carrer Benet Moxó: es construiran 35 habitatges de lloguer general. Ja hi ha un equip d’arquitectes redactant el projecte de construcció. Els habitatges es lliuraran previsiblement l’any 2025. Al seu costat l’Ajuntament també disposa d’un espai reservat per a la construcció d’un segon edifici que es desenvoluparà mitjançant una cooperativa d’habitatge (s’està treballant per definir aquest segon projecte).
  • Carrer Grèvol (la Floresta): es construiran 33 habitatges de lloguer general. Els tràmits urbanístics ja s’han aprovat i està en procés l’adjudicació del projecte arquitectònic. Els habitatges es lliuraran previsiblement l’any 2026.
  • Carrer Santjoanistes (Valldoreix): es construiran 56 habitatges de lloguer per a joves o gent gran. Els tràmits urbanístics ja s’han aprovat i està en procés l’adjudicació del projecte arquitectònic. L’Ajuntament encarregarà a l’Incasòl la construcció d’aquesta promoció, que tindrà una alçada similar a la del seu entorn. Els habitatges es lliuraran previsiblement l’any 2026.
  • Carrer Andana: es construiran 22 habitatges de lloguer per a joves o per a gent gran. La construcció d’aquest edifici respectarà tota la zona verda existent. Aquesta zona, per tant, es consolidarà per tal de donar-hi un ús ciutadà. Els tràmits urbanístics es portaran a aprovació pròximament. Els habitatges es lliuraran previsiblement l’any 2026.
  • Carrer Villà: es construiran 22 habitatges de lloguer per a joves o per a gent gran. S’està treballant per poder portar pròximament a aprovació el tràmit urbanístic per adequar l’ús de la parcel·la a equipament dotacional. Els habitatges es lliuraran previsiblement l’any 2026.
  • Carrer Puig de Rimila: es construiran 40 habitatges de lloguer general. S’està treballant per poder portar pròximament a aprovació el tràmit urbanístic per adequar l’ús de la parcel·la. Els habitatges es lliuraran previsiblement l’any 2026.

Aliança amb l’ETSAV per al disseny dels nous habitatges

D’altra banda, també s’ha presentat l’estudi que l’Ajuntament ha encarregat a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) amb l’objectiu d’establir uns criteris per a la implantació i disseny del nou habitatge protegit que es construeixi a Sant Cugat.

Els criteris s’han definit tenint en compte la realitat urbanística de la ciutat, que es diversa i en gran part ja consolidada. L’objectiu ha estat aprofitar el nou habitatge públic que es construirà en solars buits per reconnectar la ciutat i potenciar elements com la qualitat de l’espai públic o afavorir la mixtura d’usos. També es busca potenciar les estratègies de disseny sostenible, incorporant elements de bioconfort i sostenibilitat energètica.

L’objectiu és oferir als futurs redactors dels projectes unes línies d’actuació bàsiques i adaptades al territori per tal de potenciar la qualitat urbana i la sostenibilitat. Aquests criteris ja s’han fet servir en la redacció dels projecte dels carrers Benet Moxó i Grèvol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Festival de Música Popular FIMPT de Vilanova ja té cap de cartell

Notícia següent

Salou posa en marxa el nou ‘skatepark’

Notícies relacionades