fbpx

Sant Cugat presenta dos projectes a la convocatòria ‘Next Generation’

Avatar photo

Amb aquests fons el consistori vol desplegar al municipi diferents actuacions encaminades a promocionar les energies renovables

L’Ajuntament d’Aitona ha tramitat les sol·licituds per a la convocatòria d’ajuts “DUS 5000”, uns fons europeus per a la millora energètica local dels municipis de menys de 5.000 habitants. Aquest programa “DUS 5000”, a més, forma part del projecte global “Next Generation” de la Unió Europea destinat a la recuperació, transformació i resiliència dels territoris europeus després de la pandèmia de Covid-19.

El consistori ha presentat a aquests fons un total de dos projectes municipals per valor de 406.032,87€. En aquests moments, un cop presentada tota la documentació requerida, les sol·licituds estan sent valorades per part de l’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia), qui s’espera que pròximament emeti una resolució al respecte.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “amb aquestes actuacions que proposem des de l’equip de govern fem una passa més en l’aposta per consolidar i promocionar al municipi les energies renovables i esdevenir al territori un poble referent en matèria de sostenibilitat energètica”.

Quins projectes s’han presentat a la convocatòria d’ajuts europeus?

L’Ajuntament ha presentat als fons europeus “DUS 5000” fins a dos projectes:

  • La instal·lació d’un sistema fotovoltaic a la coberta del Pavelló Poliesportiu que permeti generar electricitat a partir de l’energia proporcionada per la radiació solar. El projecte té un cost de 126.815,53€ i l’objectiu és que l’energia que s’obtingui a través d’aquest sistema se subministri a la resta d’equipaments municipals. Així, a la coberta del Pavelló Poliesportiu s’hi instal·laran un total de 276 panells (de 2,10m x 1,04m) i dos inversors (amb un total de 138 panells per inversor) amb una potència nominal de la instal·lació de 124kw. Amb la implantació del sistema fotovoltaic s’aconseguirà una producció elèctrica anual de 181.040kwh. Per tant, tenint en compte que la demanda anual és de 204.357kwh, el 88,6% de l’energia anual demandada a la zona poliesportiva es generarà a través del sistema fotovoltaic.
  • La substitució de l’enllumenat públic de tot el municipi: el projecte té un cost de cost 279.217,34€ i consistirà en la substitució de les llumeneres, en la millora dels quadres elèctrics i en l’habilitació d’un nou sistema de control de l’enllumenat públic d’Aitona. L’actuació té per objectius millorar l’eficiència i l’estalvi energètic d’aquestes instal·lacions, adequar i adaptar les instal·lacions a la normativa vigent, limitar la resplendor lluminosa i la contaminació lumínica, proporcionar a l’Ajuntament una eina que permeti gestionar el seu consum energètic i establir actuacions d’estalvi d’energia, reduir el consum i la factura energètica municipal, i reduir les emissions de CO2. Així, amb aquest projecte s’aconseguirà un estalvi final de 113.442 kWh/any (51%) i un estalvi d’emissions de CO2 de 58286,96 teqCO2/any (68%).
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tot a punt per a la X Sant Silvestre El Vendrell

Notícia següent

Vilafranca inaugura l’exposició ‘La primavera republicana al Penedès, 1931-1936’

Notícies relacionades