Sant Cugat repartirà 600.000 euros en vals per comprar en establiments de la ciutat

L'objectiu és revitalitzar el comerç local després de la crisi de la covid-19

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès,. ACN

Sant Cugat repartirà 600.000 euros en vals per comprar en establiments comercials del municipi. La mesura està dirigida a tota la ciutadania. S’emmarca en el pla de reactivació econòmica que l’executiu local ha dissenyat per fer front a la crisi de la covid-19, i que està dotat amb un pressupost de 2,5 MEUR. De tot plegat n’ha parlat l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, en una entrevista amb l’ACN.

Ha indicat que aquests xecs “seran un ajut universal”, i que per tant, totes les famílies se’n podran beneficiar. La mesura va començar-se a treballar abans de l’estiu. El ple ja ha donat llum verda a la modificació pressupostària per finançar-la i la previsió és que les bases del projecte s’aprovin properament.

Mireia Ingla ha assegurat que el suport al comerç local és una de les principals prioritats de l’executiu local i ha explicat que els vals de descompte que s’oferiran a les famílies tenen per objectiu “promocionar els establiments locals i l’economia santcugatenca”. Per això, ha assenyalat, “estaran limitats als negocis que siguin de la ciutat”.

Ingla ha detallat que la mesura disposarà d’un pressupost global de 600.000 euros i ha dit que s’està acabant “de tancar la tramesa”. La idea és que es posi en marxa “en breu”.

També ha recordat que el passat mes de juliol es va anunciar una partida de 300.000 euros per ajudar botiguers, autònoms i microempreses de fins a deu empleats amb una facturació inferior als 2 MEUR.

Aquesta acció estava pensada per a negocis que haguessin hagut de tancar o haguessin experimentat un descens de més del 50% dels seus ingressos des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Aquest ajuts eren d’entre 500 i 900 euros.