Sant Cugat del Vallès donarà el tret de sortida del Nadal amb una encesa de llums

L'Ajuntament encara no ha definit si hi haurà cavalcada de Reis a l'espera que la Generalitat es pronunciï

Presentació de l'encesa dels llums de Nadal a Sant Cugat del Vallès. ACN

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès encendrà l’enllumenat nadalenc el proper 27 de novembre sense un acte popular, com s’havia fet en anys anteriors. Aquest cop, els Diables de Sant Cugat participaran en l’inici dels esdeveniments nadalencs amb un espectacle pirotècnic en 30 punts dels diferents districtes de la ciutat.

La proposta comptarà amb 44 quilos de pólvora que es llançaran en uns espais que no es revelaran prèviament per evitar una convocatòria ciutadana, d’acord amb les mesures de prevenció de contagi del coronavirus. Pel que fa a la cavalcada dels Reis d’Orient, el consistori no ha definit si es podrà fer o no, a l’espera de les mesures que traslladi la Generalitat. Sí que es preveu celebrar la Fira de Nadal i la Fira de Reis.

L’encesa dels llums es farà a les 18.30 hores, i si bé l’any passat l’acte va concentrar unes 2.000 persones a la plaça d’Octavià, davant del Monestir, aquest any es volen evitar concentracions per reduir el risc de transmissió de la covid-19. “Aquest any fem una proposta descentralitzada que juga amb el factor sorpresa, on els Diables de Sant Cugat llançaran 30 tronades repartides en diferents espais de la ciutat per generar expectativa, sorpresa i il·lusió”, ha explicat la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona.

És per això que s’ha treballat colze a colze amb l’entitat per establir els punts on es podran fer els llançaments. “Tirarem 30 bateries de tro i traques en espais amplis i segurs”, ha detallat la vicepresidenta dels Diables de Sant Cugat, Cristina Zafra, posant èmfasi que es tracta d’indrets situats arreu del municipi.

Amb aquest acte s’encendran les 250.000 bombetes led que il·luminaran els carrers durant la campanya comercial de Nadal, entre les quals diverses figures en tres dimensions i de gran volum. Tot plegat suposa un increment de lluminàries d’un 24,1%, i un cost total de 85.098 euros.

Els llums estaran encesos cada dia de 17.30 a 23.00 hores, amb l’excepció dels festius, on s’apagaran a les 2.00 hores.

La cavalcada, en l’aire

Tot i que cada any els Ries d’Orient arriben a Sant Cugat en helicòpter i posteriorment duen a terme la tradicional cavalcada, aquest any encara no s’ha definit com es durà a terme aquest punt àlgid de les festes. “Estem a l’espera que la Generalitat ens faci arribar el pla específic per fer cavalcades, fins que no el tinguem no podrem prendre una decisió”, ha argumentat Madrona.

Sí que es podran celebrar la tradicional Fira de Nadal i Artesans, que tindrà lloc del 27 de novembre al 24 de desembre a la plaça d’Octavià, i la Fira de Reis, que ocuparà la Rambla del Celler del 2 al 5 de gener. El tradicional trenet de Nadal, però, s’ha hagut de suspendre en el marc de les mesures sanitàries.