La futura escola la Mirada de Sant Cugat del Vallès tindrà espais polivalents

La previsió és que el nou centre educatiu pugui entrar en funcionament l'any 2023

Representació de com es preveu que sigui l'escola la Mirada de Sant Cugat del Vallès. CEDIDA

Sant Cugat del Vallès disposarà al curs 2023-2024 d’una nova escola, la Mirada, situat al bosc de Volpelleres. El centre aprofitarà la seva integració amb la zona forestal, i tindrà diversos espais polivalents que s’han dissenyat a partir de criteris pedagògics. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha presentat aquest divendres el projecte a l’alcaldessa, Mireia Ingla, amb detalls sobre la nova construcció, que incorporarà sistemes per connectar les aules per ampliar espais d’aprenentatge, entre d’altres. Una vegada aprovats els tràmits urbanístics i el projecte arquitectònic, ara l’Ajuntament procedirà a licitarà les obres. La previsió és que el nou centre educatiu pugui entrar en funcionament d’aquí a dos anys.

L’escola acollirà tres línies per a cada curs d’educació infantil i primària. A infantil hi haurà nou aules i un espai de psicomotricitat, mentre que a primària hi haurà divuit aules.

A més, hi haurà una sala polivalent de 300 metres quadrats que tindrà forma d’atri i serà envidrada, una biblioteca, aules de desdoblament, una pista poliesportiva a la coberta i amb pèrgola instal·lada i vestuaris. També integrarà un menjador de 300 metres quadrats i cuina de 100, porxos i un espai de fòrum de 500 i un espai d’administració i direcció.

L’import previst per construir la Mirada és de 8.868.203,75 euros, dels quals la Generalitat aportarà 5.207.772,00 euros i l’Ajuntament de Sant Cugat la resta, uns 3.660.431,75 euros.