Sant Cugat del Vallès crea un Pla d’Acció d’Emergència Climàtica per reduir les emissions un 55% al 2030

El ful de ruta disposa de 63 accions que es reparteixen en sis eixos i àmbits d'actuació de caràcter transversal

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha creat un Pla d’Acció d’Emergència Climàtica per reduir les emissions de gasos contaminants i d’efecte hivernacle en un 55% de cara al 2030. La mesura està articulada a partir de 63 accions repartides en sis eixos, concretament la transició energètica i cicle de l’aigua, canvi en el model de mobilitat, transició alimentària, residu zero, infraestructura verda i biodiversitat i transició cultural.
Entre les mesures, hi destaca la creació d’una zona de baixes emissions, incrementar la partida per a la pobresa energètica, augmentar l’activitat agroecològica, aprovar l’ordenança de gestió i prevenció de residus, o ampliar l’abast de les activitats d’educació ambiental, entre d’altres.
La ciutat va aprovar al desembre de 2019 la Declaració d’Emergència Climàtica, i des de llavors ha vertebrat aquest Pla d’Acció de la mà de la ciutadania durant 15 mesos de feina. El primer pas va ser fa un any amb la constitució de la Taula d’Emergència Climàtica, un òrgan de participació que va permetre a la ciutadania fer propostes sobre els diferents eixos en taules de treball digitals.

Aquest treball va donar pas a la transició cultural, no previst inicialment en la presentació de la Declaració d’Emergència, un document que ja suma 350 adhesions entre entitats i personalitats.