El 30 de març, Sant Boi de Llobregat celebrarà una nova edició de ‘La Carxofada’, que espera superar els 6.000 visitants de l’any passat. La plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova seran l’escenari on es podrà gaudir del ja clàssic menú gastronòmic dissenyat i preparat per 10 restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi.
Per fer el munú, que es servirà en quatre torns, es calcula que caldran 1.800 quilos de carxofes conreades i collides pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana. “És la gran i consolidada festa popular d’un dels productes que ens identifiquen”, ha destacat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. ‘La Carxofada’ clourà la programació del Mes de la Carxofa que inclourà un ampli ventall d’activitats.
Els pagesos de municipi asseguren que tant el Mes de la Carxofa com La Carxofada són dos esdeveniments que posen en valor la seva feina i mantenen la carxofa com un símbol d’identitats del municipi.