Sant Andreu posa èmfasis en la reactivació i recuperació de la ciutat

L'increment del capítol social com a resposta a la crisi generada per la pandèmia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El govern municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, format per PSC i Ciutadans, ha arribat a un acord pressupostari amb el grup municipal de Podemos per a l’exercici de 2022.

L’acord pressupostari s’estructura principalment sota els valors de la igualtat, la justícia social, el foment de l’ocupació i la lluita contra el canvi climàtic.

Les dues parts coincideixen en què la sortida de la crisis generada per la pandèmia de la COVID 19 i la reactivació i recuperació de  la ciutat han de ser el principal objectiu de l’ Ajuntament i que aquesta intenció s’ha de reflectir als pressupostos de 2022.

Per això, acorden prioritzar allò en que coincideixen i deixar en un segon terme  les diferències, tal i com s’ha vingut fent des que es va iniciar la  pandèmia.

Les dues parts (Govern municipal i Podemos) consideren que el pressupost 2002 ha de ser eminentment social, que posi un cop més a les persones en el centre i que contempli un increment significatiu de les partides destinades a garantir les necessitats bàsiques de la ciutadania.

Aquest acord es concreta en un increment del 15% del departament de serveis socials amb importants partides com l’atenció domiciliària, contra la violència masclista, en les targetes moneder, les beques menjador o el material escolar. També s’acorda redefinir el Banc d’Aliments.

El trasllat dels serveis socials a l’espai de les Monges també és fonamental en l’acord assolit entre el Govern municipal i Podemos.

L’acord també inclou mesures acordades en l’impuls de l’habitatge públic, l’administració transparent, la participació, accions per a la gent jove, l’activitat econòmica i el foment de l’ocupació, la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’espai públic.

Amb aquest acord, Podemos votarà afirmativament als pressupostos municipals que el Govern municipal presentarà al ple municipal del mes de desembre, que tindrà lloc avui dilluns dia 27 de desembre.

Per últim, Govern municipal (PSC i C’s) i Podemos faran un seguiment periòdic del grau d’acompliment de l’acord pressupostari pactat entre les dues parts.