Sant Andreu de la Barca presenta un nou protocol sobre violència sexual i LGTBIfòbica en espais públics i d’oci

El seu objectiu és previndre qualsevol forma de violència en festes majors i grans esdeveniments

Presentació del protocol per violència masclista i LGTBIfòbica a Sant Andreu de la Barca. Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va aprovar al ple del mes de juny, celebrat el 25 de juny, el nou Protocol municipal sobre violència sexual i LGTBIfòbica en espais públics i contextos d’oci.

Emmarcat en el Pacte Municipal contra la Violència Masclista, es tracta d’una eina que té com a objectiu dotar la ciutadania d’un marc d’actuació per encarar la prevenció de la violència i facilitar el treball en equip.

El desplegament d’aquest protocol és per a festes majors i grans esdeveniments d’oci, com concerts i activitats destinades a la gent jove, on s’agrupen gran quantitat de persones i entitats, per exemple, en barres. El protocol pretén especialment que els organitzadors i organitzadores i les entitats que hi participin continuïn formant-se i sàpiguen com prevenir i actuar en cas de violència sexual.

És un protocol elaborat amb personal municipal de l’Ajuntament, del Centre d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca i altres entitats del municipi. També hi ha participat les persones que han respost a diverses enquestes realitzades per fer una diagnosi de com era la situació a la ciutat. El seu desplegament començarà per la posada en marxa d’una campanya de sensibilització i formació als agents clau i posant en marxa els circuits a seguir.