Dimecres, 3 de juliol de 2024
És notícia

Sant Adrià fomenta el reciclatge a les escoles amb “Reciclar té premi”

Avatar photo

“Reciclar té premi” comptarà amb la participació de l’alumnat de 4t i 5è de primària de diferent escoles de la ciutat

En el marc del projecte «Actuem per la ciutat que volem» s’organitzarà aquest mes de març la següent fase de la campanya que es durà íntegrament a les escoles de Sant Adrià de Besòs.

 

“Reciclar té premi” comptarà amb la participació de l’alumnat de 4t i 5è de primària de les escoles Catalunya, Cascavell i Pompeu Fabra per fomentar la correcta separació dels residus domèstics entre tots els alumnes del centre.

 

L’acció consistirà a instal·lar un punt de recollida de residus i pesatge a l’entrada de cada escola que estarà assistit per alumnat de primària i per educadors especialitzats. En horari d’entrada i sortida del centre educatiu les famílies podran portar els seus residus ben separats per tal que puguin ser comptabilitzats durant tota la setmana.

 

Durant aquestes primeres setmanes, els mateixos alumnes han estat responsables de la difusió prèvia per aconseguir que participi el màxim nombre de famílies i així maximitzar la recaptació.

 

En funció de la quantitat recollida al final de la setmana, el centre rebrà un retorn econòmic calculat d’acord amb les quantitats pesades per fracció recollida (vidre, form, envasos i paper/cartró), de la qual un 20% del total anirà destinat a una causa benèfica (ONG) i la resta al que decideixi cada centre.

 

Les escoles participants realitzaran l’acció els dies següents:

  • 13- 16 de març. Escola Catalunya
  • 20-24 de març. Escola Cascavell
  • 27-31 de març. Escola Pompeu Fabra

 

Aquestes accions permeten sensibilitzar als infants i les famílies sobre la importància de fer un bon reciclatge de residus. Els objectius d’aquesta actuació són difondre el valor que tenen els residus recollits de forma selectiva a l’alumnat i les famílies; visibilitzar els beneficis de fer correctament la separació dels residus i revertir-ho sobre qui ha fet l’esforç; promoure que l’escola sigui un espai de referència i un canal de transmissió de valors i de sensibilització vers les famílies; incrementar el nombre de llars que fan una recollida selectiva correcta i millorar els resultats de la ciutat.

 

«Un món sense resta», un taller lúdic i educatiu per a la prevenció, reutilització i reciclatge de residus

D’altra banda, les escoles que no han pogut participar en aquesta campanya també han participat en les sessions d’un taller lúdic i educatiu anomenat “Un món sense resta”. Aquesta activitat està enfocada a la prevenció, reutilització i reciclatge de residus. Aquesta activitat té com a objectius generals visibilitzar l’impacte global de les nostres accions quotidianes i la d’aquells residus que dipositem a la fracció resta-rebuig, per les que podem prevenir, reutilitzar o reciclar.

 

El 28 de febrer es va realitzar a IES la Mina a les classes de 1r d’ESO i a la tornada de les vacances de Setmana Santa es farà al col·legi Amor de Déu en totes les línies de 3r i 4t de primària.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El cicle lúdic-educatiu “Aprenem Jugant” de Roses ja té programació

Notícia següent

La Cambra de Tarragona fa un homenatge a Joaquim Margalef

Notícies relacionades