Sales de concerts critiquen no poder reobrir aquest dilluns

Carmen Zapata (ASACC): "Ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s'ha pogut produir"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla general de Cigarettes After Sex durant el concert a la sala Apolo de Barcelona en una imatge en blanc i negre a petició del grup, l'11 de novembre del 2019.
La gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, ha assegurat aquest dissabte després que el pla de represa hagi deixat fora les sales de concerts: “Ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s’ha pogut produir”, ha dit en declaracions a l’ACN. Ha explicat que s’han assabentat de la notícia pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la “sorpresa majúscula” ha estat quan han arribat al punt onze, on s’especifica aquesta exclusió de les sales de concerts. Ha confiat en el fet que es tracti d’un “error monumental” en el redactat i es resolgui al llarg del dia. Segons ha pogut saber l’ACN, es corregirà pròximament.
“El primer que ens ha sorprès és la no mobilitat entre municipis, on hi ha moltes ciutats que no tenen equipaments culturals, i quan hem arribat a l’article onze, l’estupefacció ha estat monumental”, ha dit Zapata, que ha convidat tothom a rellegir el que va dir el Govern fa dos dies, “només cal tirar d’hemeroteca”.
De fet, des de l’entitat havien parlat amb el Departament de Cultura per a la reobertura, pel fet de ser “cultura de base i en majúscules”. A més ha destacat que va ser una decisió que es va comunicar en roda de premsa, on “textualment els dos portaveus del Govern van esmentar ‘sales de concerts’, i no hi havia cap mena de dubte”.

Empreses que reprenien l’activitat

Zapata ha assegurat que ningú els ha explicat que això sigui una decisió conscientment presa. “Ni ho entenem ni ho acceptem perquè no podem acceptar una decisió com aquesta”, ha avisat. De fet, ha alertat que a hores d’ara algunes microempreses han fet compres, han donat d’alta l’electricitat per tornar a fer concerts i alguna potser encara no ho ha fet, però dilluns tenia previst treure algun treballador de l’ERTO. Vistes aquestes conseqüències, la gerent ha defensat que “no es pot jugar amb les expectatives i amb la feina de tot un sector”.

Les sales han dit que no pot haver-hi un Govern que els enganya i els diu una cosa i l’endemà la contrària perquè “no és just” per a tot un sector. Tanmateix, ha assegurat que esperen notícies, i sobretot que això sigui un error: “Ja hem comunicat el nostre malestar i estupefacció i estem esperant notícies de què això veritablement és un error”. Segons ha avisat Zapata, tot i que se senten en xoc i gairebé no han pogut reaccionar, “òbviament” si això és una decisió conscientment presa i no és un error valoraran “totes les opcions possibles per actuar la via que calgui i defensar l’obertura de les sales”.